Milyen kutyát ajánlotok kertbe kisgyerek mellé?
Elég sok kritériumom van a kutyussal kapcsolatban: legyen társasági kutya!
2 éves gyereket eltűrje!
Ne legyen túltenyésztett, beteges fajta. Szívós kutyusra gondoltam, főleg udvarban való tartásra (persze nagyon hidegben bejöhet).
Udvar kellőn nagy, de csak 1 méteres a kerítés, és nem szeretnék magasabbat építeni. Ezért egy kis/közepes termetű kutyára gondoltam, amelyik nem szökős, ez nagyon fontos!
Első körben tacskóra gondoltam vagy német vadászterriere, de gondolom a vadászösztönök miatt mind a kettő szökős :/
Mit ajánlanátok?
Köszi!
Társasági kutyát nem bacunk ki az udvarra...
1 méteres kerítés max dísznek jó, de a kutyát nem akadályozza semmiben. A tolvajok is könnyen kiemelik a kutyát a kertből.
Kistermetű kutya megint nem való kertbe.
Rövid szőrű kutya sem alkalmas kerti tartásra.
Szóval ne akarj kutyát ezekkel a feltételekkel.
Ember segítséget kértem, nem lebaszást!3 kutyával éltem együtt már, igaz apám volt a főnök. Mind a 3 német juhász keverék volt, és a harmadikkal megszívtuk, mert iszonyat szökős volt (talán kuvasz keverék lehetett).
Szóval azért kicsit túlzás, hogy semmit nem tudok a kutyatartásról, csak éppen nem vagyok tenyésztő, meg szakember, hogy ismerjem az összes kutyát.
Azt se írtam, hogy nem akarom tanítani, és magától legyen el a kertben, és nem is a gyerek miatt akarok, hanem, mert alapból akarok. Csak az egy feltétel, hogy legyen el a gyerekkel. Amúgy kösz a segítséget te profi!!! Remélem neked is így segítenek, abban amihez nem értesz 100%ig!
Nem jelenthetünk ki szerintem ilyeneket előre, mint azt, hogy majd az udvarban fogjuk tartani, és csak ha nagyon hideg van, akkor engedjük be, mikor még nincs is velünk a kutya. Ezeket a döntéseket maximum azután lehet meghozni, hogy már velünk van, mert akkor látjuk, hogy ő mit szeretne. Ha pedig nem szeretnéd tudni, hogy ő mit szeretne, akkor szerintem tényleg nem kellene kutyát magadhoz venni.
Nekem most ment el a kutyám, majdnem 18 évesen. Amikor vidéken éltünk, ott volt neki a nagy udvar, de inkább velünk akart lenni bent. Viszont sétálni állandóan ment volna, napi szinten, ezt szerintem sok kutya igényli. Nem elég az udvar, mindig ugyanazok az ingerek. Miután felköltöztünk a fővárosba, olyan volt, mintha kicserélték volna. Napi 5x vittük sétálni, nagyon boldog volt. A sok érdekes szag és a többi kutya játéka. Teljesen kiegyensúlyozottá vált.
Ha menhelyről fogadnál be kutyát, akkor szerintem beszélj valakivel, aki ott dolgozik, mondd el neki, hogy te mit tudnál biztosítani a kutyának, és kérd meg, hogy mondja el a véleményét, tudna-e olyan kutyát mutatni neked, akinek az elég lenne amit tőled kapna.
A tacskók elég agresszívek. Terriert semmiképp! Pulik terelnek, csipkednek sok esetben.
Szerintem 2 éves gyerek mellé semmilyen kutya nem való újonnan, nemhog egyedül nem lehet hagyni őket, de kartávolságnál messzebb sem szabad kerülni, ha egy helyiségben vannak.
A kinti tartás nagyon nem segíti az összeszokást, persze izolálni könnyebb őket így egymástól.
Mondom ezt kutyafan és kutyatartó csecsemős anyukaként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!