Hová vigyem el? Mit tehetnék még vele?
Van egy kutyám,aki krónikus fülgyulladásban szenved már hónapok óta.Az első nap mikor már be gyulladt a füle elvittem a falusi állatorvosunkhoz aki adott neki gyulladás csökkentő injekciót és kitisztította a fülét és kaptunk cseppet. A csepp megfelelő használata mellett nem történt javulás így vissza vittem.Ezt a folyamatot eljátszottuk háromszor ennél a dokinál.Utána elvittem egy városi dokihoz,ahol kimosták a fülét kapott injekciót és cseppet.Ez a csepp sem használt aztán többszőr hívtuk a dokit,hogy nem javult az állapota,de nem vette fel vagy épp terepen volt(farmon).
Így nem akartam tovább várni felvittem egy nagyvárosi állatkórházba,ahol laborba küldték a fül váladékát. A labor eredménye az lett,hogy van egy baktérium a fülében.De a cseppnek amit az elöző doki adott használnia kellett volna.Kaptunk másik cseppet és injekciót.
Egyenlőre úgy tünik a csepp nem nagyon használ.
Most allergiára tesztelem,de ha ettől sem lesz javulás nem tudom,hogyan tovább.
Nagyon szenved fáj neki nagyon.Eddig csak a bal füle volt,de át terjedt a jobbra neki.Nem fertöző,mert a többi kutyám egészséges.
Ha játszik vagy tanul,sétál akkor megfeledkezik a fájdalomról,felszabadul ezért minél többet terelem el a figyelmét.
Hipoallergén tápot kap és folyamatos orvosi ellátást is.
Már több mint 100 ezret rá költöttem a fülére eddig javulás nélkül.Még ráköltenék ugyan ennyit is csak gyógyuljon meg.
Már nagyon szeretném ha meggyógyulna és nem lenne fájdalma.
Azért vittem el abba az állatkórházba, mert nagyon jó híre van és reméltem,hogy segítenek is és nem csak a pénzre mennek.Csak sajnos rossz orvost fogtunk ki.
Mivel segíthetnék neki?
Arra is gondoltam hogy fájdalom csillapítót adnék neki.
A héten újra felviszem az orvoshoz,hogy nem javult még mindig.
Tudom az sem jó ha folyton orvost váltunk,de ha hónapokig kezeli sikertelenül akkor muszáj jobb,feljetebb rendelőbe vinnem.
Melyik rendelőt ajánlanátok ahol biztosan segítenek neki? Az egész ország területén bárhová elviszem.
Nincs sok pénzem,de megteszek bármit érte.Most is diákmunkán vagyok,hogy orvoshoz mehessünk.
Az sem lehet a baj,hogy későn került dokihoz,mert azonnal vittem.
Lehet,hogy ételallergia miatt van neki erre úgy tesztelem,hogy két hétig nem kap csirkét ha javul az állapota meg van a probléma ha nem akkor jöhet a következő húsféle és így tovább.
Bolha nyál allergiája nem hiszem,hogy van Bravecto mellett.
Mit ajánlotok mit tegyek még vele?Mivel segíthetnék még?
A hallása károsodott az biztos ezzel nincs gond,még régebben megtanítottam a kézjelekre is.
Bocsi a hibákért sietve írtam.
Ha megvan, milyen baktérium van a kutya fülében, akkor célzott kezelést tudnak csinálni. Ha ilyen régóta fennáll a gyulladás, bizony, lassan lehet elérni a gyógyulást.
csak cseppet kaptál és fültisztítót nem ajánlottak?
A gyógyszeres csepp használata előtt általában fültisztítót kell használni.Kijön a dzsuva és akkor mehet a gyógyszeres csepp.
Szia!
Tapasztalatból írom: semmit. Én már nem is mondom hány százezernél járok a fülével, műtve is volt, azt mondták nem jön vissza. Visszajött. Megint műteni akarták, nem engedtem. Felesleges.
Mi is a hipoallergén táppal próbálkoztunk, akkor az állatorvos javaslatára áttértünk a BARF etetésre, azzal valamelyest javult a helyzet, de így sem tökéletes. Nálunk is folyamatos labor, vérvétel, antibiotikum stb, már nagyon unom. Ha lenne látszata, akkor nem sajnálnám rá a pénzt, de minden doki küldözget ide-oda és senki nem tud semmit.
Végigjártuk a neves pesti állatorvosokat és van átmeneti javulás, de évszaktól/kajától függetlenül 4 éve folyamatosan visszatér.
Én most vettem havasi kövirózsa cseppet a patikában, azzal mosom át a fülét és úgy tűnik egyelőre, hogy az használ. Mi folyamatosan Clorexidermet kaptunk, az is segített valamit (az mindig van itthon), de a kövirózsa csepp már sokkal többet segített mint bármi más.
A kajával pedig az a baj, hogy simán lehet keresztallergia is, amit aztán lehetetlen elkapni. Én ezért is mondtam le az ízfokozós, tartósítószermentes tápokról (hiába hipoallergén). Azóta nyulat, őzet, lovat, szarvast, marhát és halat adok neki.
Valamelyest jobb a helyzet, de nem 100%-os még most sem...
És így jönnek létre a multirezisztens baktériumok, amik aztán elviszik kutyát...
Második válaszolónál a pont. Rezisztencia vizsgálat volt?
Igen volt rezisztencia vizsgálat és úgy kaptunk rá cseppet.
Egyenlőre úgy néz ki a csirkementes étrendt javulást látok.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!