Az igaz hogy az állatmenhelyes kiskutyák elszöknek otthonról? ( a többi lent. Elég fontos)
Nekem 35 éve vannak mentett kutyáim, kb.10 kutya egyszerre mindig volt.Most 8 kutyám van, sajnos 1 év leforgása alatt 3 nagyon öreg kutyusom meghalt.
Nem szökősebbek mint a nem mentettek, sőt ha gazdára találnak, lesz otthonuk, nagyon megbecsülik magukat, nem hagyják ott a jó helyet.
Hozzá kell tennem, hogy nálam alapból úgy van bekerítve az udvarom, hogy onnan képtelenség nekik kiszökni.Nagy helyen vannak, szabadon.Amikor ki-beállunk a kocsival, sosem mennek el.Kilesnek a kapun, de sehova nem szaladnak ki.
Nem használok parancsszavakat.Nevelni mindig kell és lehet is őket.De én szeretettel nevelem.
A szökés egy faramuci dolog, önmagát jutalmazó esemény, mert a jutalom, maga a kijutás sikere. Ha olyan kutyát fogsz ki, aki nagyon élvezi a szökdösést, már nagyon beleépült a repertoárjába, nagyon nehezen fogod tudni lenevelni, sokszor előfordulhat, hogy teljesen alapra fárasztás után is menni fog. Egy menhelyi kutyánál pedig nem lehet tudni mi, mennyire égett be.
Viszont a fentebb vázolt eset rita, de előfordul, sokkal inkább az szokott lenni a probléma, hogy idegen helyről menekülne, unatkozik, vagy ivarzás van.
#8 “Viszont menhelyre általában valami probléma miatt kerülnek a kutyák,”
"Igen, a probléma pedig mindig ugyanaz: az ember szívtelen módon bánt velük. Rég nem írtak le akkora butaságot, mint a mondat, amit idéztem."
Ha minden szép és jó, akkor ritkán kerül egy kutya menhelyre. A probléma oka lehet maga az ember is. Illetve előfordul, hogy a kutyával van idegi gond. Bár szerintem gyakoribb az, hogy a nevelést rontják el. Az viszont nagyon leegyszerűsítő, hogy csak a szívtelenség okozhat gondot. A szabályok hiánya, a kutya emberként kezelése vagy az igényeinek a rossz ismerete a legnagyobb jószándékkal is eredményezhet "problémás" kutyát. A probléma gyökere lehet, hogy az emberre vezethető vissza, de egy potenciális örökbefogadót nem az előző gazda hülyeségei fogják érdekelni, hanem a kutya tulajdonságai. És ha a kutya szökik, túlzottan agresszív, félénk stb. akkor mutogathatunk (okkal) a gazdára, de ettől még a kutyának problémája van, amit kezelni kell, hogy neki is jobb legyen.
Menhelyen szoktam segíteni és egyszer volt nálam egy pár éves utcáról befogott kutya ideiglenesben.
Pár nap után úgy gondoltam, hogy kint hagyom a kutyáimmal amíg elintézek valamit, ő meg (mint utóbb megtudtam) szétszedte a kerítést és meglépett... Szerencsére megtaláltam, majd következő nap vacsi előtt kiengedtem őket pisilni és mikor pár perc múlva hívtam őket, ő a kapu előtt nyüszített az utcán :) többet pedig nem ment el, majd pár hét múlva egy szuper pár örökbefogadta.
Nyílván kerestem, hogy hol mehetett ki, de nem találtam, így azt hittem, hogy átmászott a kerítésen... A kerítés nagy része mentén egyébként mindenféle bokor, tuja, fenyő van ültetve, ezért találtam csak meg teljesen véletlenül a lyukat hónapok múlva :) szóval a maradék időben erőfeszítés nélkül megléphetett volna, de mégis jobbnak érezte, ha marad <3
Amúgy meg teljesen változó, nyílván, ha rákaptak az ízére, nehezebb nekik elmagyarázni, hogy nem kéne..., de ezt a menhelyek nagyon jól tudják és tájékoztatni szokták róla a jövőbeni gazdit. A kutyák többsége költözés, haláleset miatt kerül be, meg persze, mert nem hosszú fehér önfésülős szőrük van és nem látják el magukat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!