Magára hagyhatom ennyi időre a kutyát?
6 hónapos múlt, péntek délután indulnánk, vasárnap dél körül érnénk haza.
Tehát a pénteki és vasárnapi ellátása adott, csak a szombat nem.
Kertben élő kutya, van saját háza és területe. Decembernen költöztünk ide, nem tudunk kit megkérni szombaton hogy jöjjön el, hisz szinte idegenek, nem adhatunk kulcsot még itt senkinek.
Ha hagyok neki bőven 3-4 helyen vizet akkor el lesz ugyan?
Van rendőr ismerősöm aki eljár 24ezni, neki is el van a kutya azon a havi pár napon, de azért izgulok kicsit.
Tök mindegy, hogy Pesten, vagy a világ se gglyukában élek, hacsak nem egy s eggfej a szomszéd(vagy én), annyira jóban leszek vele, hogy ilyen kis szívességekre kölcsönösen számíthassunk egymásra. Mindegy.
Nem tudod milyen lesz az idő július végén? Akkor elmondom, valahol 25 és 40 között. De még csak nem is ez a lényeg.
Kölyökkutyát ne hagyj magára két napra! Nem tetszik a válasz, amit a felelőtlen gondolkodásmódoddal vívtál ki, és lepontozod? Attól még nagyon is igaz!
Miért nem keresel egy panziót? Bp-en Dunát lehet velük rekeszteni!
Hosszabb nyaralásra mondjuk 1 hét biztosan elvinném panzióba vagy valakinek, nem kérdés.
De nem vagyok benne biztos hogy 1-2 napra mi lenne jobb. A megszokott környezete vagy egy idegen hely..
A kérdés erre is irányult és a megoldást keresem is.
Amúgy hatóságnál dolgozok, rendszeresen kapunk valós panaszt kutyapanziókra, kb 2 naponta. Szóval vannak fenntartásaim.
Egy gyerekkori barátom most nyit kutyapanziót majd, oda szívesen viszem majd a későbbiekben ha úgy van, de egyelőre még ez pár hónap múlva esedékes leghamarabb.
Akkor a gyerekkori barátod vigyázzon rá.
De amúgy még mindig jobb egy idegen helyen, ahol vigyáznak rá és kap ellátást, mint otthon ülve kaja pia nélkül egyedül.
Zárójeben megjegyzem, hogy ez jogilag állatkínzás. Gyakorlatilag nyilván nem fog elpusztulni ha kimarad 3 etetés és meleg koszos vizet kell innia. A legjobb az lenne, ha egy közeli ismerőst vagy rokont megkérnél, hogy jöjjön el szombaton és etesse meg a kutyát és adjon neki friss vizet, nézze meg, hogy minden oké.
Én biztos nem tudnék úgy pihenni, hogy senki nem tudja mi van a kutyával. Bár az enyém epilepsziás, volt, hogy rohanni kellett vele az ügyeletre mert megevett egy darazsat, egyszer beleállt egy bot valahogy a szájába és majdnem megfulladt, már lilult a kutya, én szedtem ki a botot belőle, szökött már át egyszer a szomszédba egy olyan kutyához aki garantáltan széttépte volna de szernecsére nem volt kint a kutya és én konkrégan láttam amikor ámegy az enyém, szóval hamar megoldottuk. Persze ezek mind megtörténhetnek akkor amikor egyedül van (mondjuk nálunk nem mert ha nincs otthon senki akkor a házban van) de a fenti esetekben életmentő volt, hogy azonnal észrevettem, hogy gáz van.
Aztán az elején még érdeklődőnek tűntél a panziók után, utána kitaláltad, hogy hatóságnál dolgozol és folyton panaszokat kaptok, majd hirtelen már ott tartunk, hogy a barátod pont a napokban nyit egy panziót.
A sok kamu duma helyett inkább elfogadhatnád, hogy nem szabad hetekre egyedül hagyni két kölyök border collie-t. Ha sem panzió nem jöhet szóba, sem odaadni nem tudod valakinek, akkor egyetlen megoldás az, hogy lemondod a nyaralást. De komolyan. Főbe lőnek, ha nem mész el nyaralni egyszer egy évben vagy mi?
17: Nem értem miről beszélsz.
Világosan leírtam, hogy péntek du-vasárnap dél körülig.
Milyen 2 hét?
Pff én nem a bordee collies vagyok...
Most nézem
Láttam a kérdést írtam is neki hogy ne hagyja ott őket bezárva ennyi időre.
Nekem egy kutyáról van szó, nem bezárva, és 8 hónapos lesz mire mennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!