Állandó viszketés. Vajon mi lehet a kiváltó ok?
Szia!
A kutyámnak most volt ilyen.
A DISZNÒZSIR-t felejtsd el, sületlenség, régi kuruzsló gyógymódnak hiszi a doki. Ez olyan mint az égési sérülésre a tejföl, amivel jól felülfertözöd az amúgy is fájó sebet aztán meg röhögnek rajtad az orvosok a kórházban.
Az én kutyámnak még a füle is begyulladt, meg az ujjak közti bör a disznófül és egyéb disznófinomságoktól.
Most vettünk egy jó fajta kutyatápot, ami csak simán fehér zacskóban van, semmi csiri-biri, és jó, és olcsó is!(kutya eledelesnél)
Vizet forraltam, beleszórtam Kálium hipermanganátot, azzal mosogattam legalább napi 2x. Ez bevált.
A Nizoral sampon kiszáritja mégjobban a börét, felejtsétek el.
Kiskutyának való illatmentes utánzsírozó samponnal fürdessétek (beaphar shampoo pro vitamin puppy-welpen). Ezt rajta kell hagyni egy kicsit. De ne sürün fürdessétek.
Válts állatorvost mindenképpen és kérj börvizsgálatot.
Esetlegesen a börgyógyászodat is megkérdezheted...hátha tud segiteni...(az enyém nagyon rendi:D )
Doki: vérvizsgálat.
Ha kezelve van spottal az jó (havonta kell újat veni. távol tartja az élsőködőket, kullancsot, bolht, szúnyogot stb)
Fürdetni továbbra is érzékeny bőrű kutyáknak ajánlott samponnal gyakran! lehet a doki javaslatára akár hetente is meg kell majd fürdetned! tavasztól őszig, mert ha nemtalál semmit a vérében, akkor valami pollenre allergiás valószínűleg.
egyébként lehet allergia: szerintem jó minőségű hipoallergén tápot kellene neki venni. nem olcsó. Talán a csirkés dolgokat hanyagolni kellene mert sokszor ez okoz allergiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!