Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állandó viszketés. Vajon mi...

Állandó viszketés. Vajon mi lehet a kiváltó ok?

Figyelt kérdés
Van egy 4 éves keverék kutyusunk és már több mint egy éve küzdünk vele már állandóan vakarózik. Bolhája nincs, mégis nagyon nyugtalan. Sokszor hirtelen elkezd futni, mintha valahol csípné valami. Annyira vakarózik, hogy több helyen kivakarta magát (enyhén véresre). Bűzmirigyét folyamatosan kinyomjuk, így nem tudom mi lehet az ok. Most már Nizoral samponnal fürdejtük, hátha segít, de eddig nem tapasztaltam változást. Valakinek volt hasonló problémája, és ha igen, hogyan oldotta meg? Vagy esetleg egyéb ötletek!?
2010. júl. 8. 22:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Acana bárányos táp nem drága de nagyon jó
2010. júl. 8. 23:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A kutyámnak most volt ilyen.

A DISZNÒZSIR-t felejtsd el, sületlenség, régi kuruzsló gyógymódnak hiszi a doki. Ez olyan mint az égési sérülésre a tejföl, amivel jól felülfertözöd az amúgy is fájó sebet aztán meg röhögnek rajtad az orvosok a kórházban.

Az én kutyámnak még a füle is begyulladt, meg az ujjak közti bör a disznófül és egyéb disznófinomságoktól.

Most vettünk egy jó fajta kutyatápot, ami csak simán fehér zacskóban van, semmi csiri-biri, és jó, és olcsó is!(kutya eledelesnél)

Vizet forraltam, beleszórtam Kálium hipermanganátot, azzal mosogattam legalább napi 2x. Ez bevált.

A Nizoral sampon kiszáritja mégjobban a börét, felejtsétek el.

Kiskutyának való illatmentes utánzsírozó samponnal fürdessétek (beaphar shampoo pro vitamin puppy-welpen). Ezt rajta kell hagyni egy kicsit. De ne sürün fürdessétek.

Válts állatorvost mindenképpen és kérj börvizsgálatot.

Esetlegesen a börgyógyászodat is megkérdezheted...hátha tud segiteni...(az enyém nagyon rendi:D )

2010. júl. 9. 00:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Doki: vérvizsgálat.

Ha kezelve van spottal az jó (havonta kell újat veni. távol tartja az élsőködőket, kullancsot, bolht, szúnyogot stb)

Fürdetni továbbra is érzékeny bőrű kutyáknak ajánlott samponnal gyakran! lehet a doki javaslatára akár hetente is meg kell majd fürdetned! tavasztól őszig, mert ha nemtalál semmit a vérében, akkor valami pollenre allergiás valószínűleg.

egyébként lehet allergia: szerintem jó minőségű hipoallergén tápot kellene neki venni. nem olcsó. Talán a csirkés dolgokat hanyagolni kellene mert sokszor ez okoz allergiát.

2010. júl. 9. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!