Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám az orvos szerint...

A kutyám az orvos szerint dp-s, mivel pár hete elég csúnyán sántítani kezdett, azóta csak párszor jön elő, viszont nagyon futkos, ekkor is lehetséges a diszplázia?

Figyelt kérdés
A sántításon kívül még az a fura, hogy rázza a csípőjét (riszál) és hát olyan nyuszisan tartja a lábait futás közben (mondjuk sok kutyát láttam így futni akinek van mentes szűrése) aztán itt kifújt, de mindenhol azt olvastam, hogy a Dp-s kutyák hamar kifáradnak lomhák, lassúk és nem bírják nagyon a futást az enyém viszont mivel kímélem mióta az orvos mondta, egyre rosszabb és futkos, kergeti a madarakat és úgy képes loholni, hogy csak nézek és ha sántítani kezd, az csak az ügetésnél látszik és max úgy, hogy kicsit rúgózik a lába, de használja. Nem értem.
2010. júl. 8. 21:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne egy röntgent csinálni a kutya csípőjéről és akkor biztosan meg tudja mondani a doki, hogy diszpláziás-e vagy sem. A dp egyébként ilyen, van amikor futkos a kutya, de pár perccel később már lehet, hogy nem tud felállni.
2010. júl. 8. 21:55
 2/12 A kérdező kommentje:
De nála semmi ilyen nem volt, hogy nem tud felállni, ha le is fekszik és hívom azonnal jön, nem látszik, hogy fájdalmasan, nehezen kelne fel és azért a doki megállapítása sem most volt és sose csinálta volna ezt, 3-4 órán játék, futás után is tudom futtatni.
2010. júl. 8. 21:59
 3/12 Akiteki ***** válasza:
100%
A dp-t nem ránézésre, hanem röntgennel állapítják meg. Vid olyan orvoshoz, akit tud csinálni ilyet.
2010. júl. 8. 22:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem röntgenezteted meg? Az én kutyámnak nincs semmi látható baja, de miután betölti a 18 hónapot, megyünk DP szűrésre!
2010. júl. 8. 22:06
 5/12 A kérdező kommentje:
7 hónapos ilyenkor nem is érdemes, a másik nincs autóm és itt a r˜öntgen itt egyik orvosnál sincs csak 100 km-re :/
2010. júl. 8. 22:07
 6/12 anonim ***** válasza:
7 hónaposan is érdemes, főleg, ha vannak tünetek. Az ilyen fiatal kori szűrést előszűrésnek nevezik. Tenyésztésbe vonáshoz nem használható ez az eredmény, de ha ebből az derül ki hogy baj van, akkor legalább tudod, hogy mire számíthatsz a továbbiakban.
2010. júl. 8. 22:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk autó nélkül tényleg gáz, bár végső esetben a vonat vagy a busz is szóbajöhet. Mindenesetre röntgen nélkül a jóisten sem fogja tudni megmondani neked, hogy ez most DP-e avagy sem.
2010. júl. 8. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:
patella is lehet....
2010. júl. 8. 22:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan "orvosok" akik imádnak súlyos betegségeket diagnosztizálni majd meggyógyítani.Persze sok jó magyar forintért.

Szerintem amikor ilyen súlyos dolgot álít az orvos érdemes azonnal megnézetni egy másikkal, főle akkor ha valaki DP-t diagnosztizál röntgen nélkül.

2010. júl. 9. 08:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha tényleg dp-s és ráadásul súlyos, akkor már most is nagyon jól látszik a röntgenen, úgyhogy minél hamarabb csináltasd meg! Annál is inkább, mert tudtommal vannak olyan műtéti technikák, amelyek nem végezhetők el egy bizonyos állapot után, úgyhogy minél előbb derül ki, annál jobb!
2010. júl. 9. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!