Titeket is elcsodálkoztatnak a Fressnapf egyre inkább égig emelt árai?
Amikor elkezdtem ott vásárolni a kutyámnak és a papagájaimnak is drágább volt, mint máshol, de most már meg sem lepődöm, hogy egy sima kisállatbolt is sokkal olcsóbban adja a termékeket, mint ez a szar multi...
Volt, hogy egy-egy nap volt mindenre 20% kedvezmény, most már az sincs, viszont azóta újabb áremelés történt. Röhej, hogy több ezres árkülönbségek vannak tápok, kullancsriasztók között is.
Ez már amit csinálnak nem a felháborító, hanem egyszerűen a hitetlenkedő, röhejes kategória.
Miért járnak még oda az emberek?
Valószínűleg település függő is, mert nálunk pl rendszeresek a kedvezmények és a dolgozók is mindig felhívják rá a figyelmünket ha valami akciós.
Mi még mindig oda járunk ha olyasmi kell ami netről nem beszerezhető, mert minden más drágább a környékünkön.
Egyébként pedig főleg weboldalakról rendelek mert a legtöbb dolog ott fele annyi mintha boltban venném.
Amiket én szoktam venni, azok mostanában nem drágultak.
Szóval biztosan helyfüggő.
Amiket náluk veszek, az mind saját márkás, máshol nem kapnám meg. A többit a netről rendelem.
Mi egyedül a sajàtmárkás (premiere) tápokért jàrunk oda, az ár-érték arányban még mindig az egyik legjobb szerintem.
De alapvetően tényleg piszok drága.
Van még ezer másik bolt és Fressnapf-al ellentétben mind magyar. Nem tudom hogy vagytok vele, de én inkább támogatom a vásárlásommal a magyar boltokat, minthogy a Fressnapf-ban a németeket gazdagítsam.
"Volt, hogy egy-egy nap volt mindenre 20% kedvezmény, most már az sincs"
Alapból drágán árult termékekre könnyű 20%-ot adni. :) És a buta vásárló észre sem veszi, hogy még így drágább a termék, mert ő csak az akciós táblát látja belőle. Aztán amikor megszűnik az, akkor mindenki fel van háborodva és otthagyja a boltot. Nem véletlenül van az, hogy bizonyos termékeket sosem akcióznak, mert akkor a vásárló hozzászokik az akciós árhoz és azon kívüli időszakban megbicsaklik a kereslet rá.
Köszönöm a véleményeket!
2. válaszoló:
Én Vitakraftot vettem korábban, 1 kilósat, na azt beszüntették, és a kis fél kilós változatát árulják majdnem ugyanannyiért, mint anno az 1 kilósat...
Vörös kölest veszek még ott, mert az nagy kedvenc, és máshol nem találtam meg, de az is röhej, átlag 4-5 fürtös csomag 600 Ft környékén van (decemberben vettem utoljára)
Többen is írtátok a saját márkát, na én is azért jártam, a Premiere tápjuk miatt, de az eszetlen pénzhajhászásuk nagyon visszataszító volt, így váltottunk a Britre, amit tudok rendelni szinte bárhonnan ingyenes szállítással, tehát még cipelnem sem nekem kell a 15 kilót...
7. válaszoló:
Igen, azért örültem a kedvezményes napoknak, mert akkor került annyiba, amennyit valójában ért. Kereskedelmet tanultam, tudom mit jelent valójában az "akció". A multik meg különösen pofátlanul nyomják az arcunkba, mellesleg én is szívesebben vásárolok magyaroktól. :) Arról nem is beszélve, hogy dolgoztam is a kereskedelemben, és a munkavállalókat is ugyanúgy hülyébe veszik mint a vásárlóikat. Kiszúrták a szemem a minimálbérrel (miután reklamáltam hogy elsőre még kevesebbet is utaltak a megbeszéltnél...) és a munkaidőt sem sikerült betartani, egész nap ott rohadtam.
Van még egy tescos példám is: jutalomfalatokat nézegettem, természetesen összetevők alapján és magyarul szebbek voltak az összetevői mint angolul... ráadásul egy ismert állatgyógyászati cég forgalmazta Magyarországon...
Az árak mindenhol egységesek és az akciók is, nem függ településtől.
Az akciókat megritkították a régebben történt balhé miatt, mikor is egy akciót rosszul promóztak be ezért sokan azt kihasználva baziolcsón be tudtak vásárolni és azóta már igencsak elment a kedvük az akciózásokkal.
Néhány termék időnként drágulgat, de semmi extra.
Nem tudom nektek mi drága ezen, az adott minőséghez mérten csak picit drágább a netes rendelésekhez képest, nyilván egy fizikai bolthálózatot személyzettel sokkal drágább fenntartani, mint egy webshopot.
A közép és felsőkategóriás kutyatápjaik reális áron vannak. Premiere 12 ezer 12Kg, RN 18ezer 12KG, ez pontosan a hozzájuk hasonló tápok árkategóriája.
A RN konzervek kicsit valóban drágák, de nehéz mihez hasonlítani, mert nem sok 800g-os konzerv van. Lukullus pl. 1000Ft, ezek meg 1100-1300 között vannak. A RN jutalomfalat 1500-1900Ft-ért 70g az Orijen ugyanennyiért 40g. Egy szinten vannak árban nagyjából. Ezen nincs semmi kiugró.
Egy minőségi kutyafekhely is 20 rugó nagy méretben, ennyi a netről rendelve is, az ortopéd fekhely a neten is 50 ezer ahogy itt is. Nem tudom nektek ezen mi az elképesztően drága, annyi mint máshol is. A probléma ott lesz, hogy ti alacsonyabb minőségű termékek árait hasonlítjátok össze a Fresnapfos árral... Vagy valami külföldi áfás szürkeimportos webáruház cuccait méregetitek a magyar áfáshoz. Az ugye megvan, hogy a szomszédos országok közül vannak amiknél alig van áfa a kutyakajára pl. és emiatt tudja pár webshop marha olcsón adni a többiekhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!