Lehet a kutyának baja a szúnyogcsípéstől?
Kisebb fajta keverék kutyám van, amstaff és francia bulldog. Elég rövid a szőre, így a napokban könnyen megcsípkedték a szúnyogok, és a csípés helyén ilyen kicsi dudorok vannak, picit megdagadt neki. :(
Kell erre kenni valamit? Illetve mi a leghatásosabb ilyen csepp/nyakörv?
Válaszotokat előre is köszönöm!
A szúnyogcsípés sok-sok betegséget okozhat a kutyának. szívférgesség, börférgesség. Ezek ellen tablettával belsőleg kell védekezni.
A külső védekezésben a leghatékonyabb a 3D Vectra vagy az Adventix (csepp). Nem 100%-os ez sem de a szúnyogok többségét távol tartják.
A csípéseket kezelheted kéklukáccsal, kamilla borogatással, vagy körömvirág kenőccsel.
Igazából karácsonyra kaptam Őt, így tegnap csípte meg először szúnyog, és csak akkor láttam hogy picit bedagadt neki. Mára már leapadt, de kértem időpontot az állatorvoshoz. Sajnos buta voltam és nem néztem utána ennek ez előtt, nem tudtam hogy rájuk ilyen veszélyes. :(
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!
Utolsó!
1. Tenyésztő és menhely irat szerződést, amiben többek közt az is benne van, hogy a kutyát védeni kell kullancs és szúnyog ellen!
2. Ajándékba sem tenyésztő, sem menhely nem ad ki kutyát! Pont az ilyen esetek elkerülése miatt, amikor alkalmatlan, felelőtlen gazdához kerül a kutya.
De ha mégsem szapitól van a kutya, a kérdező minden bizonnyal leírja majd ide a kennel nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!