Menhelyre adható-e a nem kívánt (meglepetés) vemhességből született kiskutya?
A kutyusom vemhes lett, màr ez is izgalmas volt, hiszem úgy ragadtak össze, hogy vérzés sem volt. Ekkor azonnal elkülönítettem a kutyust, nem volt érintkezésben más kutyákkal. Két nap múlva megkezdődött a vérzés. További 3 hétig tartott a különítés. Majd két hónap múlva az ellés. A piciket még ki tapintani sem lehetett az Anyában így ez váratlan fordulat volt. Nem tudjuk az összes kutyust elajándékozni, és megtartani sem áll módunkban.
Amint vége a szoptatásnak megyünk ivartalanításra. De mi legyen a Picikkel?
Én csak arra világítottam volna rá, hogy nem kéne kartondobozokból menteni a kiskutyákat, ha ilyen esetben is készségesek lennének. Mert az ilyen kölyköket fogják menteni.
A kérdező valszeg nem fogja őket kidobni, de ha csak rásózni tudja az emberekre, akik valószínűleg szintén nem készültek heteket a kiskutyára, akkor nagy eséllyel nemesz velük (rendesen) foglalkozva, nem lesz kár, ha kiszökött stb.
Meg nem a kérdezőt kritizálom, de akinek besikerül egy alom (természetesen a gazdi hibája, felelőssége) de még egy menhely se fogadja be, miért csodálkozunk, hogy annyi a kidobott kölyök? Van rá példa, hogy menhely nem vette be, akkor szélnek ereszti 0 héttől 10 évig az állatot.
Nem azt mondom, hogy szaporítóknak van a menhely, de ha a kérdező a szükséges költségekbe beszállna, az egy tisztességes kompromisszum lehetne.
Ha nem, akkor egy sokkal nyomorúságosabb út után fognak bekerülni azok a kiskutyák...
Kedves Mindenki!
Igazán aranyosak vagytok, hogy nagyjából 95%-ban azonnal ítélkeztek. Boldoggá tesz a tudat, hogy közületek még soha senki sem hibázott vagy vétett semmiben. És ha ez így van akkor nem is értem miért olyan világban élünk amilyenben.
Köszönöm mindazoknak akik nem szidni/ítélkezni igyekeztek hanem hasznos értelmes tanácsot adtak, valóban segíteni akartak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!