Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon harapós a kiskutyám....

Nagyon harapós a kiskutyám. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Van egy két hónapos kislány kutyám. Direkt lányt választottam, mert azok simulékonyabbak.De ő nem. Napi 3 órát foglalkozom vele intenzíven, játszunk, tanítgatom, de mostmár azon gondolkodtam, hogy elajándékozom, mert egyszerűen kezelhetetlen. Nem tudom úgy megsimogatni, hogy ne akarjon megharapni. Játékból csinálja, de nagyon erősen. Már csaptam az orrára, mondtam neki, hogy nem szabad. Harapás után ott hagytam egy órára, nyüszített, de nem mentem ki. Később kimentem,ugyanúgy harapott. Nem hergelem, próbálok lassan oda nyúlni hozzá, de egyből elmarja a kezemet. Olvastam valahol, hogy ha ezt csinálja, amikor erősen harap nyüszíteni kell éles hangon, hogy tudja, hogy ez nekem fáj. Gondolom a szomszédok hülyének néztek, de ezt is kipróbáltam, hát csak mégjobban harapott.Soha nem bántotta senki. Szóval nem tudom mit tegyek. Valaki tudna valami okosságot erre a problémára?
2019. jún. 6. 20:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Amíg az alommal volt, addig nem harapott? Mert ha erre nem a válasz, akkor szerintem egyértelmű, hogy nevelési hibáról van szó. Esetleg idegrendszeri probléma, amit a szétválasztás váltott ki benne, de szerintem annak már előtte is lettek volna jelei, viszont nem zárható ki teljesen.
2019. jún. 6. 23:13
 12/18 A kérdező kommentje:
Remélem jobban érzed magad, hogy leidiótáztál. A két és fél hónapos kiskutyák, hogy pontosítsak a korát illetően, egész napjuk evésből, alvásból és játékból áll. Ez a fajta pedig, ha nem mozog eleget, máshol vezeti le az energiáit, nem kényszerítem mozgásra, jâtékra,semmire.A barátnőmnek pedig majd átadom az üzenetet. Köszi.
2019. jún. 7. 08:50
 13/18 A kérdező kommentje:
Ameddig a tesóival volt addig is nagyon hiperaktív volt, itt nálunk pedig nagy a kert, kedvére szaladgálhat, és általában ha labdázunk nem alszik el 5-6 perc után ahogy azt az agyontájékozott kúltúrlény írta, hanem sokszor már én fáradok bele, ő órákig csak játszana.
2019. jún. 7. 08:58
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
A kultúrlény vagyok. Fajtája: keverék. Valszeg kolerikus idegtípusú, de méginkább valami ideggyenge szapis fost sikerült magadhoz venned. Meg is érdemled. Még mindig idióta vagy. :)
2019. jún. 7. 09:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A kutyaovit már mondták előttem, ha van a közelben, az más szempontból is hasznos lenne. Ha nincs rá lehetőséged, akkor beszélj olyanokkal, akiknek normális (felnőtt) kutyája van és próbáljátok megoldani, hogy játszhassanak együtt. Egy jól szocializált kutya tudja, hogy kell egy kölyökkel viselkedni, szóval "rászól", ha pl. túl erőset harap. Nem kell megijedni, ha a nagy kutya morog és odakap, egy normális kutya tudja, milyen erősen teheti ezt meg egy kölyökkel.

A te részedről, következetesen és kitartóan csinálva jó lehet, hogy visítasz, ha túl erőset harap és kiszállsz a játékból. A mi kutyánkat mondjuk kölyökként azután, hogy otthagytam/levegőnek néztem fel kellett "oldani", szóval 10-15 perc múlva visszamentem, leültettem, megsimogattam, hogy lássa, nincs harag. Viszont a nem túl erős harapdálást hagytam neki. Amíg nő a foga, addig rágni fog, szóval kitartást!

2019. jún. 7. 10:31
 16/18 anonim ***** válasza:
66%

1. Akadályozd meg fizikailag, hogy téged (embereket) harapjon. Egy ekkora kölyöknél ez még nem okozhat problémát.

2. Orrát ne üsd, sőt semmijét.

3. Nem kell megsimogatni, játszani kell vele és jutalmazással tanítani, nevelni. Ha meg kell fogni valami miatt, akkor meg megakadályozod a harapást (pl. pofáját összeszorítod).

4. Játék: rongy, kötél, zsinóros labda. Te fogod az egyik végét, ő a másikat, hadd tépje, harapja - ezt szabad. Napi többször, röviden, ha látod, hogy élénk, játékos. A játékot te kezdeményezed és te fejezed be, játékszert elteszed előle.

5. Legyen mindig rágcsálnivalója, pl. bikacsök, préselt bőr, marhacsont.

6. Ha megvannak az oltásai, kutyaoviba érdemes mennetek.

2019. jún. 7. 11:19
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

A kutyád keverék és szaporítótól van! Eren nincs mit ragozni! Az értelmi képességed már itt megbukott. Aki szapitól hoz el kutyát, már felelős gazda nem lehet.

Azt a szerencsétlen kiskutyát nevelni kellene, nem csapkodni, kihajítani a kertbe meg feleslegesen mantrázni neki! Az meg, hogy a lepasszolásán gondolkodsz, a legalja. De persze mit várunk egy olyantól, aki ennyire nem képes a tudatosságra?

2019. jún. 7. 13:32
 18/18 anonim ***** válasza:
55%
Probálkozz a morgással nekem bevált mikor nem érdekelte hogy nyüszítek. Az első morgásnál lehet nem vesz komolyan de ha lenyomod kicsit durvábban (persze nem úgy baja legyen csak hogy érezze az erőviszonyokat) rájön hogy nem szabad. Azzal ne foglalkozz hogy mit gondol a szomszéd. Engem is sokan kinevettek mikor tanítottam, neveltem mer a híres csoda módszerek nem működtek szóval kénytelen voltam olyat kitalálni amig működik nála. Pár hónap után meg lesett a szomszéd hogy milyen fegyelmezett okos kutyám van.
2019. jún. 7. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!