Nagyon harapós a kiskutyám. Mit tehetnék?
A kutyaovit már mondták előttem, ha van a közelben, az más szempontból is hasznos lenne. Ha nincs rá lehetőséged, akkor beszélj olyanokkal, akiknek normális (felnőtt) kutyája van és próbáljátok megoldani, hogy játszhassanak együtt. Egy jól szocializált kutya tudja, hogy kell egy kölyökkel viselkedni, szóval "rászól", ha pl. túl erőset harap. Nem kell megijedni, ha a nagy kutya morog és odakap, egy normális kutya tudja, milyen erősen teheti ezt meg egy kölyökkel.
A te részedről, következetesen és kitartóan csinálva jó lehet, hogy visítasz, ha túl erőset harap és kiszállsz a játékból. A mi kutyánkat mondjuk kölyökként azután, hogy otthagytam/levegőnek néztem fel kellett "oldani", szóval 10-15 perc múlva visszamentem, leültettem, megsimogattam, hogy lássa, nincs harag. Viszont a nem túl erős harapdálást hagytam neki. Amíg nő a foga, addig rágni fog, szóval kitartást!
1. Akadályozd meg fizikailag, hogy téged (embereket) harapjon. Egy ekkora kölyöknél ez még nem okozhat problémát.
2. Orrát ne üsd, sőt semmijét.
3. Nem kell megsimogatni, játszani kell vele és jutalmazással tanítani, nevelni. Ha meg kell fogni valami miatt, akkor meg megakadályozod a harapást (pl. pofáját összeszorítod).
4. Játék: rongy, kötél, zsinóros labda. Te fogod az egyik végét, ő a másikat, hadd tépje, harapja - ezt szabad. Napi többször, röviden, ha látod, hogy élénk, játékos. A játékot te kezdeményezed és te fejezed be, játékszert elteszed előle.
5. Legyen mindig rágcsálnivalója, pl. bikacsök, préselt bőr, marhacsont.
6. Ha megvannak az oltásai, kutyaoviba érdemes mennetek.
A kutyád keverék és szaporítótól van! Eren nincs mit ragozni! Az értelmi képességed már itt megbukott. Aki szapitól hoz el kutyát, már felelős gazda nem lehet.
Azt a szerencsétlen kiskutyát nevelni kellene, nem csapkodni, kihajítani a kertbe meg feleslegesen mantrázni neki! Az meg, hogy a lepasszolásán gondolkodsz, a legalja. De persze mit várunk egy olyantól, aki ennyire nem képes a tudatosságra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!