Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem követ a kutyám?

Perpercy kérdése:

Miért nem követ a kutyám?

Figyelt kérdés
Míg sokaknál azt olvasom és hallom, hogy a kutyájuk mindenhová követi őket, az enyém engem nem. 2 éves kan collie, jártunk oviba, suliba, több ügyességi tanfolyamot végeztünk, agilityzünk, minden nap van séta és foglalkozás. Ma is volt agility és 2 óra séta. Kimentem a kertbe dolgozni,de oda se jött, a legtávolabbi ponton henyélt (mondjuk meleg volt..). Tegnap is így volt. Néha van úgy, hogy "becsekkol", aztán megy a dolgára. Tavaly mondjuk még amikor épp a növényi hulladékokat égettem, akkor odajött, és mint egy mártír eb, ott feküdt mellettem, és hullt rá a pernye. Mostanában nincs ilyen. Vajon miért? Különben főleg kerti kutya (nem rajtam múlik ez..), de van egy kis előszoba-szerű helység, ahová be szokott jönni. Szeparációs szorongása soha nem volt, a tesók után se sírt, mikor elhoztuk.

2019. jún. 4. 19:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
az enyém skót juhász, nem border!
2019. jún. 5. 22:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes volt, amit írtál, legutolsó hozzászóló! Különben pont egy hasonló történetet hallottam, csak skót juhász volt a szereplő. Ott is anyuka és a kislány rengeteget foglalkoztak vele, aztán válás lett, apuka külön, az anyuka meg a kislány viszont nem tudta megtartani a skótot. Nagy keresésbe kezdtek, megfelelő gazdiért, és találtak egyet. Majd' megszakadt a szívük, azt hitték, majd kitépi magát a kutya és visszaszalad hozzájuk - hát nem:) vissza se nézett, ment az új gazdival. És nagyon jó dolga lett (ott is).
2019. jún. 5. 22:11
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, de érdekes mert nekem shetlandi juhászom van, ő pedig elképesztően ragaszkodik hozzám. Ő kitepte magát egyébként mástól, akinél igazából csak vendégségben volt pár óráig... Itthon voltam, azért kellett mennie mert festettünk, nem akartuk hogy belélegezze. Hallom, hogy valaki eszeveszetten kaparja az ajtót, hát ő volt, és akire rábíztam úgy hívott fel hogy közben majdnem szívrohamot kapott. (egyébként itt volt a telepen, szóval halistennek utcán nem is kellett átjönnie) 😁

Szóval, hiába szólt bele a tenyésztésébe a skót juhász, ezt az önállóságot nem adta át. De egyébként az a skótjuhasz akit említettél annyira erős, ha most az új gazdától megint új gazdához kerülne, az se hatná meg. Önálló juhászok, így lettek tenyésztve, szerintem nagyon szép ha ilyen erős jelleme van egy kutyának. :)

2019. jún. 6. 09:37
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen, de közben a sajátommal kapcsolatban is elhamarkodott volt ez a megállapítás. Ma pl. egyfolytában ott nyomult velem. Ha nagyon ki van fáradva plusz meleg van, akkor inkább heverészik az árnyékban. De pl. sétánál sose távolodik 15 méternél messzebb és állandóan ellenőrzi, hogy jövök e vagy hol vagyok. Szeretem:)
2019. jún. 7. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!