Nagyon szeretnék egy amstaffot, de tudom hogy első kutyának rizikós lenne? Több lent
Szóval nagyon szeretnék egy amstaffot. Évek óta bújom a vele kapcsolatos oldalakat, újságokat, sok gazdával tartom a kapcsolatot. Tudom milyen jellem. Következetesen, felelősen nevelném, nem riadok vissza a kihívásoktól sem és úgy érzem a problémákat is tudnám kezelni, mivel kutyaovit, kutyasulit mindenképp tervezek.
De az egyik az hogy elég fiatal vagyok (23 éves) a másik hogy első kutyám lenne, és tisztában vagyok vele hogy így a tenyésztők 90%ánál elvágtam magam (ami nem akkora probléma ha jobban belegondolunk)
A maradék 10% meg olyan amilyen, szívem szerint nem vennék tőlük kutyát.
Bizonytalan vagyok ebben, mivel minden álmom egy szép amstaff, akivel majd kijárok agárpápyára, sportolok vele stb...
Eddig 3 olyan tenyésztőt kérdeztem meg, akikben 100%ig megbíznék de nem adnának kutyát.
Az ilyen-olyan franctudjaki tenyésztő meg... Hááát....
Fiatal vagy, még csak 23 éves. Hozzál el menhelyről egy kutyát, és tapasztald meg, milyen a kutyás élet. Vele is járhatsz oviba, suliba stb. Emellett gyúrhatsz tovább az amstaffra.
Nekem most van 2 11 éves kutyám, és rottweilert szerettem volna mindig is, én most arra gyúrok. Keresem a tenyésztőket, megyek kiállításokra, versenyekre, beszélek tenyésztőkkel stb. Türelem. Addig is szereztem/szerzek egy csomó kutyás tapasztalatot. Pedig már 45 vagyok. Az jó, ha olvasgatsz kutyás irodalmat, de akkor tudod meg igazán, hogy működnek a kutyák, ha nevelsz egyet. Türelem, tanulás, tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!