Kölyök kuty első éjszakák?
Az enyém aludt mint a bunda, kinti kutya lett belőle de eleinte bent aludt (a másik szintén kinti kutyával id össze kellett szokniuk). Néha ránéztünk (külön helység) illetve ha hallotuk a hangját felkapcsoltuk a lámpát neki hogy tudja nincs egyedül de amúgy nem volt problémás.
Az előző helyéről hoz rongyot hogy érezze az alom szagát és fáraszd le, lakjon jól. Szerintem a nem gond ha boxba alszik. Ha sír kelj fel hozzá és jelezd hogy nincs egyedül de nem kell babusgatni, akár a szobátok közelébe is lehet és hallja hogy ott vagytok éjjel is.
Én csináltam egy kis kennelt az ágyam mellé és ott aludt. Olyan 2-3 óránként felkelt, mocorgott de miután megsimogattam visszaaludt. Ez kb 2 nap volt, utána egyre többet aludt egyhuzamban. Bár az enyém sose sírt. Meg nem is fél semmitől még a szilveszteri tüzijátékot is átaludta 2 hónaposan.
A szüleimnél kinti kutya van, ő a kezdetektől kinnt aludt, sokat sírt. Volt, hogy hajnali 5-6 körül mentem ki hozzá mert az ablakom alatt sírt éppen. Akkor bevittem a garázsba és visszamentem aludni. Ott már megnyugodott.
Amíg hűvösek voltak az éjszakák bent aludt. Eleinte kiköltöztem hozzá a nappaliba, hogy ne legyen egyedül. Ha felébredt, kivittem pisilni. Ez éjszakánként 2-3 alkalom volt. Az első napokban rátettem a kezem, ha kicsit nyöszörgött. Ettől mindig megnyugodott. Nem sírt egyáltalán. Amikor jó idő lett, annyira szeretett kint lenni, hogy nem volt gond a kiszoktatás. Az ajtó mellett van a háza, belát, ha akar.
Mi minden nap beengedjük estére, csak akkor megy ki, ha már lefekvéshez készülődünk.
Mivel most lesz elválasztva az anyjától, szerintem teljesen ne hagyd magára, amíg meg nem szokja a helyét.
Nálunk a nappaliban van a kutya helye, a háló tiltott zóna neki.
Az első kb egy hétben mi is kint aludtunk a kanapén, ő az ágyában lámpa fénye mellett.
Nem sírt egyatalan, néha mocorgott, ha kikelt, kivittuk pisilni, aztán alvás tovább.
Pár nap múlva sötétben aludtunk kint vele, aztán úgy 7-10 nap után mi vissza mentünk a hálóba, ajtó nyitva volt, jött, ha felébredt. Pisi, alvás tovább. Ilyenkor bejott a hálóba, mi meg hagytuk.
Mióta éjjel nem kel fel, ő a nappaliban alszik végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!