Hogyan mutassam meg a kutyámnak, hogy én vagyok a falkavezér? Többi lent
Üdv, van egy 8-9 hetes németjuhászom, volt már kutyánk többször is, fegyelmezéssel nem volt gond, rászóltam mindig ugyan azzal a szóval és kapott az orrára egy kicsit, na már most kedves Igornál nem válik be, egyfolytába csipkedi mindeki lábát, tudom hogy valamennyire ez normális ebbe a korba, de kezd messzire menni, és eddig is ha csipkedett, kapott az orrára, de ő erre csak ugat morog, és próbálkozik tovább csipkedni, na már most ő ezt játékból csinálja, de szeretnem leszoktatni erről, mert ha nagykorába fogja ezt csinálni az nem lesz túl jó...(mármint a fegyelmezésre morgással reagálást)
Persze nem csak a csipkelődésnél való fegyelmetérnél beszél vissza hanem mindennél ha rá van koppintva orrára, farára .
Apumnak volt egy vad kutyája, amivel azt csinálta, hogy lenyomta a földre a kutya ellenkezett, majd mikor abbahagyta a vergődést elengedte, ha a kutya fel állt szinten visszanyomta, akkor már nem vergődött annyira, mikor megint abbahagyott minden kis ellenkezést elengedte apum megint felállt, ezt addig játszotta , míg mikor elengedte , nem állt fel, hanem feküdt tovább, azóta a kutya egy tündér, és mindig szót fogad , leginkább apumnak .
Namost ehhez még az én kutyám kicsi, és nem is akarom feltétlen ezt a módszert, de nem szeretném, hogy vad kutya legyen belőle, úgyhogy ha lehet javaslatokat kérnék, köszönöm!
Negatív kommentekre, leszólásokra kritizálásra nem vagyok kíváncsi, csakis normális módon történő válaszra. Köszönöm.
Inkább el sem olvasom, egy egy komment csak felidegesít, nem a véleményemmel megegyező kommentekre vagyok kíváncsi, hanem a normális válaszokra,1...
2 nem azt akarom hogy 8-10 hetesen
... tudja amit mondok neki, hanem azt kérdeztem hogyan tanítsam meg...
3 magyarázzátok el a katonai kutyakikepző papámnak, aki mellett minden kutya vigyázban állt, hogy kutyát csak szép szavakkal lehet megnevelni... Köszönöm a sok semmit . Több választ nem muszáj senkinek küldeni, köszönöm;)
Szerintem mindannyian hasznos válaszokat adtunk.
Szóval akkor összefoglalva te azt szeretnéd, hogy nevelési tanácsokat adjunk, ugyanakkor ne magyarázzuk meg neked hogyan kéne nevelni, mert apád jobban tudja. Így nehéz lesz bármilyen tanácsot is adni.
Kettő: Vettél egy németjuhászt, ami köztudottan határozott gazdát igényel, szocializációt és főleg akív foglalkozást időnként munkát is adva neki. A szavaidból viszont azt veszem ki, hogy még a legalapabb nevelési elvekkel sem vagy tisztában és úgy tűnik, hogy foglalkozni sem fogsz vele. Akkor következik mindebből a kérdés: Miért kellett németjuhászt venned? Igenis tessék elmenni vele kiképzőhöz és jóindulatból mondom, hogy hallgass az itt elhangzott tanácsokra, mert a mostani helyzetben a fejedre fog nőni és felnőve VESZÉLYES lesz a saját gazdáira nézve is.
Más: A katonai kutyakiképzés teljesen más. Én elhiszem, hogy apád tisztában van hogyan lehet katonai célokra kutyát kiképezni, de azok az elvek teljesen mások és hibásak egy hobbikutya kiképzésére.
Nem téged akarlak bántani de marhára idegesítő, hogy 8-9 hetes kutyáktól elvárják, hogy értse az emberi kommunikációt, és megértse a tiltást. Szegény állat kölyök, gyerek, még a nevét is alig jegyezte meg nem hogy a csúnya nézést.
Ilyenkor a legjobb a türelem és a pozitív megerősítés.
Egyébként a "lenyomás" is beválik ilyen kis korban is, az anyjuk is ezt csinálja. Én csak megfogom a nyakbőrét és amíg le nem nyugszik nem engedem el földre nyomni nem szoktam
Szép szóval IS meg lehet nevelni, ami egy hobbikutya esetében jobb módszer.
Persze, ha neked nem társra van szükséged, hanem egy olyan kutyára, aki parancsra vigyázba áll minden pillanatban az más. Csak hát nekem az amolyan robotszerűnek tűnik, és nem szeretnék a kutyámmal ilyen kapcsolatot.
Teljesen más a célja egy katonai vagy rendőrkutya nevelésének, így a módszere is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!