A te kutyádnak is elszáll az agya, ha macskát lát?

Igen, ilyen is van, a mási kutyám nekem is imádja a macskákat. A vezérség egy dolog, de odáig eljutni, hogy az ösztönét konrollálja, az egy másik dolog. Nem egyszrű, nekem nem ment, többek között ezért is keztünk sulizni. De mivel ösztönkezelés, ezért még az alapfok is kevés. Egyébként létezik ösztönkezelési szeminárium: [link]
Lehet, hogy valamennyivel előrébb jutsz, ha elmész erre, és ez azért mégsem olyan drága, mint egy teljes kutyaiskola.
Én azt hiszem elmegyek erre, és remélem okosabb leszek tőle.
Komolyan el sem hiszitek, hogy mennyit foglalkozok vele, annyi mindent olvastam már, és alkalmazom, és sajnos magamnak is belátom, hogy nem fogad el falkavezérnek!
Egyszerűen nem tudom hogy mit kéne vele már csinálni. Itt is kérdeztem már, amit még nem csináltam, és ajánlottatok, megcsináltam (na ez jó érthető volt) de nem segített semmit. Annyira de annyira makacs!!! Egyébként meg okos. Ez jól ellentmond, de hát így van.
Azt hiszem az lesz, hogy nem eszek egy hétig, és kihívok egy tanárt, hogy mondjon már rá valamit, mert az én okosságom kifújt.
Állítom magamról, hogy értek a kutyákhoz, mert több viselkedésproblémás kutyán tudtam már segíteni, de a saját kutyámon...nem. KUDARC! :_(

Figyelj, gyűjtögess kutyasulira szerintem, a kiképzők akik házhoz mennek nem az igaziak. Ott nincsenek más kutyák, akiknek a jelenlétében is meg kell tudni csinálni a feladatot, nincsenek más gazdik, akik ugyanabban a cipőben járnak, és megosztják a tapasztalataidat.
Ráadásul az ilyen kiképzők gyakran a ráerőszakolós, szöges nyakörves módszerekkel dolgoznak, holott ma már egy jobb kutyasuliban ennél sokkal kifinomultabb, és teljesen erőszakmentest módszert használnak.
Legjobb esetben is cak odáig jutsz egy kiképzővel, hogy neki szót fog fogadni.
És ne légy elkeseredve, nekem sem ez az első kutyám, mégis kudarcot vallottam vele. Teljesen fel is adtam már, de aztán elkezdtem gyűjtögetni, és elmentem egy alapfokra 3 éves kutyával. Akkorát változott a kutya, hogy az ismerőseim nem is hiszik el, hogy nem cseréltem le. Közben én is rengeteg tanultam és változtam.
Mostmár nem kérdés, hogy ha a földalól is, de előteremtem a pénzt egy középfokra is, mert kell, mert nagyon jó!
Próbálj esetleg részletfizetést kérni, vagy vállalj plusz munkát (ha még diák vagy, nyári munkát). Add el a bringád :) Valahogyan biztosan elő tudod teremteni a pénzt. Én tudom, hogy nagyon drága dolog, és az embernek sokkal fontosabb költségei is vannak, de ha belegondolsz, hogy a következő 10 évedet megkönnyíti, és annyira leosztod, akkor már nagyon megéri!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!