Tudtok ajánlani jó ugatásgátló/leszoktató nyakörvet?
Ki, milyen használ? Milyen vált be?
(Nem szeretnék magyarázkodni, hogy miért kell, kérlek ne offoljatok)
Én a jelző ugatásra tanítom (még folyamatban). Ennek az a lényeges, hogy a kutya 3x ugathat (ha idegen jön pl) megköszönöm neki és adom a parancsszót: elég/csitt stb. És a kutyának utána csendben kell lennie. Ezt úgy tanítottam az elején, hogy ugatott és kimondtam a vezényszót csitt! és ha egy pillanatra elhallgatott akkor jutifalat.
Összekötöttem egy kézmozdulattal a parancsot, tehát amikor kimondom a parancsot, megy a kézjel is, most már sokszor csak a kezem jelzésére is elhallgat.
Az elején, ha elkapja az ugathatnék, akkor hangosan 1x kiadod az utasítást. A kutya ha nem reagál nem baj, de lesz egy pillanatnyi szünet azonnal jutalmaz és dicsérj. Ekkor kezd el a kutya figyelni, hogy valamit jól csinált. Ha megint folytatja az ugatást, megint kiadod a parancsszót és vársz, hogy 1x legalább egy picit megakadjon és jutifalat. Egyre rövidebb lesz az idő
De nálunk az ugatás az tipikusan annak a tünete (otthon), hogy unatkozik. Ilyenkor érdemes vele játszani, tanulni vagy felkerekedni és odakinn rohangálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!