Hogyan lehet megtanítani a kutyát láb mellett sétálni?
Sokan küzdenek ezzel a problémával. Így kell megoldani.
Először is a helyes póráztartás. A kutya bal lábnál megy, de nem a bal kezeddel kell fogni a pórázt, hanem a jobbal. A ballal csak megvezeted. Miért? Mert ha ballal fogod, és a kutya váratlanul kitör, mert mondjuk meglátott egy macskát, akkor megpördít, mint a búgócsigát, és elveszítheted az egyensúlyod vagy kitépheti a pórázt a kezedből. Egy huskynál ez egyáltalán nem elképzelhetetlen. Míg ha a jobb kezedben van a póráz. van időd utánakapni ballal (vagy eleve már fogod), és nem pördít meg.
Másodszor, a pórázt nem húzzuk, és a kutyának sem hagyjuk. Nem birkózni kell vele. Hagyd, hogy egy kicsit (tényleg csak egy kicsit!) előrelépjen, és határozottan rántsd vissza a lábad mellé, közben szólj rá: "Lábhoz igazodj!" Fárasztó lesz neki ez a húzd meg-ereszd meg dolog, hamarabb elunja, mint te. Egy idő után megérti, hogy ha élvezni akarja a sétát, fogja vissza magát, és menjen melletted. Pár hét alatt beleszokik, és hamarosan már póráz nélkül is menni fog.
Ne felejtsd el, ha megálltok, neki le kell ülnie. Ilyenkor nem "ül" a parancs, hanem "állj!"
Szia! Nálunk is ez volt, nagyon húzott alig bírtam vele.
Mi is azt csinaltuk hogy amikor húzni akart akkor hátrébb léptem és belerántottam egy nagyot, de tényleg nagyot, mert éreznie kell h te irányítasz. Meg kell tanulni nem sajnálni és határozottan irányítani, húzd ki magad. És arra is megtaníthaznád azzal is növelve a dominanciádat rajta hogy ha útkereszteződéshez értek akkor leül. Jútifalattak “Ülj” és ezzel is megerősíted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!