Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hamarosan egy kölyökkutyus...

Hamarosan egy kölyökkutyus érkezik hozzánk. Mire figyeljek, amikor két felnőtt kutyámnak bemutatom a picit?

Figyelt kérdés

A kutyáim jólneveltek. Nincs agresszív hajlamuk. Mindegyik nagytestű, ők is, és a kölyök is kanok.

Eddig felnőtt kutyákkal találkoztak csak, nem tudom, hogy van-e valami különbség abból adódóan, hogy a kölyök még nem tanulta meg teljesen, hogy hogy kell viselkedni idegen állatokkal, ugyanis eddig csak a szüleit látta. Még kb. 2hét, amíg érkezik. Most 8hetes.

2010. júl. 7. 10:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne otthon mutasd meg őket először egymásnak, hanem semleges területen. Legyenek egyenlőek a feltételek, tehát vagy mindenkin legyen póráz, vagy senkin. Hagyd, hogy barátkozzanak, szaglásszák egymást. A nagy kutyák valószínűleg először figyelmen kívül hagyják, és a kicsi fog próbálkozni náluk a játékkal. Erre elképzelhető, hogy a nagyok lemorogják, ami nem baj, szóljanak csak ha nem tetszik nekik.

Azért az első pár napban ne nagyon hagyd őket felügyelet nélkül együtt, és figyeld a jelzéseiket. Ha a kicsi előzékeny, és udvaria a nagyokkal, az jó jel, ha a nagyok játszanak vele, tanítgatják, az is jó jel.

A morgások miatt ne aggódj, eleinte tuti, hogy helyre teszik a kicsit, meg fogják majd tanítani bunyózni is, egy kis nyüszögés belefér.

Igazából ha jól szocializált, jó idegrendszerű, jól nevelt kutyák, akkor a világon semmi baj nem lehet, ösztönösen vigyáznak a kicsire.

2010. júl. 7. 11:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most láttam, hogy már volt egy hasonló kiírás, nősténnyel kapcsolatban. Most akartam írni, hogy pontosan mire vagyok kíváncsi. Hát éppen ez lett volna, amit válaszoltál. :)
2010. júl. 7. 11:05
 3/5 Akiteki ***** válasza:
100%

Normális felnőtt nem bánt kölyköt.

Több kölyökkutyát hoztam már haza, nem volt semmi gond. Elsőnél én is elvittem magammal a felnőtt kant, a kocsiban együtt jöttek haza.

Később csak hazavittem és megmutattam a falkának. Mindenki azonnal tudta, hogy kölyök és védeni meg nevelni kell.

Néha előfordultak visítások, de nem bántották, csak nevelték. Néha meg kell szabni a kölyöknek a határt.

2010. júl. 7. 11:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem lesz gond. Jól nevelt, jó idegrendszerű felnőtt kutya nem bánt kölyök kutyát, még ha kanok, akkor sem. Felnőtt korban meg majd lerendezik egymás közt a falka sorrendet.
2010. júl. 7. 11:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. júl. 7. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!