Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Férges a kutyusom, mennyire...

Férges a kutyusom, mennyire veszélyes rám?

Figyelt kérdés
Előszür is az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a kisállat simizése bajt okozhat? Minden játék után kézmosás megvolt. Baj ha az ölembe veszem a kicsit? Simizés után minden amit megfogok lárvás lesz? Ha netán megfertőződtem mikor lesznek tünetei? Kérlek segítsetek, első kiskutyám és picit el vagyok veszve. Volt orvosnál, megkapta az első oltását a pici, és persze a féreghajtót.

2019. máj. 17. 17:16
 1/5 anonim ***** válasza:
A biztonság kedvéért kérj féreghajtót a háziorvostól. Vagy ha mész legközelebb az állatorvoshoz, akkor ő is fel tud írni receptet és válaszol minden kérdésre.
2019. máj. 17. 18:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Az állatorvos csak ennyit mondott, hogy vigyázzunk a higiéniára de legközelebb rákérdezek pontosabban.
2019. máj. 17. 18:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem a szőrén vannak a férgek, hanem a beleiben. Hacsak nem nyúlkálsz a végbélnyílásához, nem kerül rá semmi a kezedre. Egyszerűen csak moss kezet gyakrabban, főleg miután összeszedted a kakit. Ha még nem szobatiszta, fertőtlenítővel moss fel utána. A féregtelenítőt pedig kapja addig, amíg a doki mondja, és élete során is 3 havonta. A bélférgeken kívül szívférgesség ellen is védekezni kell egész élete során.
2019. máj. 17. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen féreg. Van ami fertőzz emberre van ami nem (általában nem szokott gond lenni). A higéniára szerintem azért célzott a doki nehogy visszafertőzze magát.
2019. máj. 17. 21:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2019. máj. 18. 05:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!