Kan kutyátok mennyi idő alatt épült fel az ivartalanítási műtét után?
Figyelt kérdés
Két hét múlva fogják ivartalanítani kan kutyámat, azért kérdezem, hogy kb. mennyi idő elteltével mehet majd kutyaiskolába a műtét után. Természetesen megkérdezem majd az állatorvost is, de személyes tapasztalatokra is kíváncsi vagyok.2019. máj. 16. 11:15
1/7 anonim válasza:
Az első nap nagyon bágyadt volt, majd utána kb még egy napig szokta a gallért, utána mintha mi sem történt volna. 10 nap volt a műtéttől a varratszedésig, addig volt rajta a gallér, de kb le se tojta, letarolt vele mindent ami útban volt, ugyanúgy rohangált, játszott stb. Varratszedés után pedig már nem volt semmi korlátozás. A viselkedésében sem történt semmilyen változás, de igazából mi kölyökként, rögtön amint lehetett megműttettük (talán 5-6 hónaposan.)
2/7 anonim válasza:
Pitem 4 évesen lett ivartalanítva.
Úgy a 3. napon már nem is volt semmi látszata, hog műtötték.
3/7 anonim válasza:
Ha már le lehet venni róla a gallért. 10 nap.
4/7 anonim válasza:
Csak akkor vidd kutyák közé, ha már kiszedték a varratokat, ez 10 nap. Nehogy baj legyen. Az én kutyám 2 napig bágyadt volt műtét után, utána már teljesen jól volt, játszott meg minden, csak a gallért nagyon utálta. Én nem vittem kutyák közé varratszedésig, hogy nagyon ne ugráljon, meg nehogy kiszakadjon a sebe. Varratszedés után csináltunk mindent ugyanúgy.
5/7 anonim válasza:
2-3 nap alatt simán rendbejönnek. Szukának is max egy hét
6/7 anonim válasza:
Ha kiveszik a heréket, akkor a zacsi feltelik savós folyadékkal, kb 1 hét alatt viszont teljesen leapad. Én addig hanyagolnám az intenzív mozgást, de utána mehet minden ugyan úgy. Amúgy a kutya már 2 nappal a műtét után maratont futott volna:D
7/7 anonim válasza:
6 évesen lett a kan kutyám ivartalanítva. Mikor érte mehettem kiszaladt elém. Csóvált, örült. Kicsit félre félre lépett azért. Gyorsan be a kocsiba, hazahoztuk, aludt estig. Este ivott magától, aznap nem evett. Este gyors eü séta alatt elvégezte a nagy dolgát, pedig a doki mondta ne aggódnak, ha pár napig nem lesz termék. Másnap reggel konkrétan ugrált. Nagyon rövid pórázon kellett sétáltatni, mert nem törődött vele, ő ment. Itthon is ugrált, egyáltalán nem viselte meg. Nagyon büszke voltam rá, mert amúgy ő kicsit kényes kutya. Varratszedésig nehéz volt visszafogni, hogy nem ugrálhat, nincs labdázás stb. Utána szép lassan napról napra fokozatosan vissza álltunk mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!