9 éves kutya mellé fiatalabb vagy azonos korú társ?
Szeretnék egy második kutyát a mostani mellé. Ő 9 éves, kistestű, de elég mozgékony, félnapos kirándulásokat is örömmel végig csinálja, de alapjából véve nyugodt természetű, csendes, szívesen lustul tévézés közben is. Néha rájön az 5 perc, olyankor rohangál mint egy őrült, nagyon fel tud pörögni, de csak rövidebb időre. Más kutyákkal barátságos, de csak nagyon ritkán játszik velük, inkább szimplán érdeklődő. Magabiztos, kiáll magáért, a pofátlan kölyköket helyreteszi, de kerüli a balhét, veszekedésekbe nem megy bele. Napi kb másfél órát sétálunk + otthon még játszom vele.
Több menhelyi kutyát is kinéztem, de a nagy kérdés továbbra is az, hogy válasszak mellé egy aktívabb kb 1 évest, aki majd lehet, hogy felpörgeti, "megfiatalodik" tőle, mert a korát meghazudtolóan mozgékony, vagy pedig egy vele nagyjából azonos korút, akivel egyszerre öregedhetnek meg?
Szerintetek melyik a jobb választás? Esetleg tapasztalatok?
(Az új kutya is kistestű lesz)
Én is sokat agyalok ezen.
Nem tudom mi lenne a jobb a kutyámnak. De szerintem a vele egykorú, max kicsit fiatalabb, de nem 1-2 éves a jobb döntés. Mert még ha most nem is látszik rajta az öregedés, gondolj bele 3 év múlva lehet, hogy már a komótosabb sétákat és az egész napos szunyókálást fogja preferálni, míg a mostani 1-2 éves csak 4-5 lesz, aki még nagyban menne órákat és rohangálna.
Szóval a Te 9 évesed mellé legfiatalabb 6 évest vinnék.
Az enyém 11, 8 évesnél fiatalabbat nem hoznék, illetve max 12.
DE, ha megtudod oldani, hogy külön lemozgatod a fiatalabbat úgy, hogy a másik ne érezze hanyagolva magát, akkor nyugodtan.
Te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!