MIÉRT NEM ESZIK A KUTYÁM? Nem tudok vele mit kezdeni, olyan, mint aki éhen akar halni!
Eddig csak keveset evett, most már semmit. Tök mindegy, mit adok neki, csak nézi. Kölyök még!
Állatorvos most jön harmadszor, már bent is vizsgálták, elvileg semmi baja, egészséges, de reménykedek, hátha előrukkol még valami ötlettel, hogy mi okozhatja.
Egyébként vidám, sőt, hiperaktív, mindig játszik, még a mostani időjárás ellenére is.
Nem értem, hogy létezhet olyan kutya, amelyik boldog, játékos, elvileg makkegészséges, de már a húsokat sem eszi meg, nemhogy a tápot, és egyre fogy. :'(
Kérd ki több orvos véleményét is, hátha valamelyik kiszúrja a problémát.
Teljes vizsgálatot is kapott? Vérkép, röntgen, ultrahang stb.?
és mit mondott az állatrovos azon kívül, hogy egészséges?
nem lehet, hogy kukázik sutyiban?
Mióta nem eszik? Valóban láthatóan fogyott?
Nekünk kiskora óta előfordul, hogy 2-3 napig semmit nem eszik a kutyánk, hiába minden próbálkozás. Aztán megjön az étvágya, de sosem habzsol, sosem eszi túl magát. A jutalomfalat kb. 3. alkalommal unalmassá vált számára, nem is érdekli, pedig sokfélét próbáltunk, ételekből is nagyon válogatós. Vékonyka, de igazából az a normális.
Mióta nem eszik? Mit adsz neki enni?
Ilyet még nem láttam, hogy egy kutya semmit nem eszik, egyre fogy, és közben meg boldog, játékos!
Ha nem eszik, első jele hogy baja van.Ha baja van, nem játszik, nem boldog, nem hiperaktív.
Tehát nincs semmi baja.
Félve mondom, de mi kézből etetjük kis falatokkal a kutyánkat 5 éve, tálból vagy földről nem hajlandó enni. Persze így szokattuk, de pont azért, mert magától nem evett.
A tápos zsákokon, amit írtak, azoknak felét ette meg. Ezért áttértem a főzőcskézésre (minden összetevőt mértem, számoltam), eleinte habzsolt, majd pár nap után abból is elkezdett egyre kevesebbet enni. Itt is az előírások szerinti adagról van szó.
Nincs se láz, se hányás, se hasmenés, se letargia, se bélgázosodás, a nyálkahártyák szép élénk rózsaszínűek, minden oltás és parazitavédelem megvan.
Az állatorvos múlt héten még azt mondta, hogy én aggódom túl, mert jó a kondija, ideális is, hogy egy kicsit sovány.
Azóta viszont csak tovább romlott az étvágya, de semmi más tünet nincs.
Még várom, hogy ma mit szól hozzá, aztán ha nincs változás, akkor másik klinikára viszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!