Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Westie vagy Yorki?

Westie vagy Yorki?

Figyelt kérdés
12 éves lánynak.
2010. júl. 6. 20:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%

mindkettő terrier, de a westieről több rosszat hallottam, szóval

yorkie

2010. júl. 6. 20:37
 2/20 anonim ***** válasza:
67%

divatkutya vagy zsebkutya? :)

nem értem mért nem lehet valami rendes fajtát választani. attól még hogy pici édes attól még nem lesz könyebb eset. főleg mivel el lesz kényeztetve még az is lehet roszabb lesz mint egy nagy kutya.

de akkor inkább már egy yorki ha gyereknek lesz, mert a westi több nevelést és időt igényel.

2010. júl. 6. 20:38
 3/20 anonim ***** válasza:
49%
westenbe nem megyek se yorkba XD:D amugy szerintem yorki azokról sokal több jot halottam mint a westiről:)
2010. júl. 6. 20:39
 4/20 anonim ***** válasza:
2010. júl. 6. 20:43
 5/20 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem mind a kettő nagyon jó kutyuli.

Aranyosak és aktívak!

A yorki kisebb, azt a lánya könnyebben fel tudja emelni ;)

2010. júl. 6. 20:53
 6/20 anonim ***** válasza:
73%
Bernáthegyi :P
2010. júl. 6. 21:03
 7/20 anonim ***** válasza:

Az előző viccelt, de én komolyan bull masztiffot kaptam a 12-edikre :D

Arra viszont készülj, hogy a te kutyád lesz, egy 12 éves lány még nincs készen arra, hogy 15 évre felelősséget vállaljon.

Neked kell szobatisztává nevelned, neked kell leszoktato a rágcsálásról, a harapásról, és neked kell ellátnod a lányod tanácsokkal, hogy mit hogy csináljon. Tehát neked nagyon toppon kell lenned kutyanevelésben, már csak azért is, mert mindjárt jön a tinédzser kor, és ha okosakat tanácsolsz, amik bejönnek fel fog rád nézni, ami ilyenkor nem hátrány :)

Mindkettő rendkívül aktív kutya, és mindkettőben tombol a terrier vér. Csak annyiban különbözik egy stafftól, hogy kicsi és másképp néz ki.

A Yorki borzalmasan elrontott fajta, mivel ő most a főfő divat kutya. Rengeteg a szaporító, és nagyon sok rossz idegrendszerű kerül ki a kezeik közül.

Mindkettőnél gyakoriak a felelőtlen szaporításból adódó bőrbetegségek, és idegrendszeri problémák.

Ezért bármelyiket is választod, mindenképpen lelkiismeret tenyésztőtől vedd, aki vállal egészségügyi garanciát a kutyára.

A legjobb lenne, ha emellett kutyaiskolára is tudnál szánni egy kis pénzt, nagyon jót fog tenni a gyereknek, és nem csak azért, mert nem a haverokkal lóg hétvégente, hanem azért is, mert felelősséget, következetességet tanul.

Ráadásul ezeket a fajtákat könnyű elrontani, többek között azért is, mert kicsik és cukik. Biztos láttál már te is hörgő-morgóvölből támadó mindenkit megugató westiet vagy yorkiet. Ilyenkor a legnagyobb baj nem az, hogy a gyereket megharaphatja, hanem hogyha neki ront egy nagykutyának, megvédheti magát a nagy, és komoly kárt tehet a nagy kutya a gyerekben.

Én inkább a westiet javaslom, nekem kiegyensúlyozottabbnak tűnik a Yorkienál, és nagyobb is, így kevesebb félni valója van, amitől támadós lehet.

2010. júl. 6. 21:22
 8/20 anonim ***** válasza:

3-mal feljebbi vagyok xD

nekem yorkim van és úgy néz ki, hogy bár egy olyan tenyészetből származik ami más fajtákban sikeres, nagyon jó idegrendszerű kutya.

Szimpatikus és okos, könnyen tanul.

Ha nincs annyi pézned, nézelődhetsz a neten, először is telefonon kell kiszűrni az egyértelműen szaporítókat (márminthogy a rosszakat).

Aztán ha a telefonon nincs semmi érzékelhető sunyiság, el lehet menni megnézni.

Ha házhoz szállítják, valami nem stimmel!

Mindig nézd meg a szülőket, a környezetet is.

A tenyésztőt (esetleg jó szaporítót) nagyon figyeld, ha csak a pénzt akarja, más nem számít neki, nem vedd meg.

Ha túl szép, hogy igaz legyen (mondjuk az ára miatt), akkor valószínűleg valamilyen betegséget elkaphatott vagy örökölhetett.

Ha "költözés miatt elveszett az oltási könyve, nem beteg", akkor nagy valószínűséggel NAGYON beteg. De elég az is neked, gondolom, hogy egy picit is beteg.

Figyelj oda, ne hagyd magadat átvágni!

2010. júl. 6. 21:43
 9/20 anonim ***** válasza:
szerintem egyik se mert ő egyedül nem fogja tudni megnevelni..nekem yorkim van amúgy és annak ellenére h 2 és fél hónapos már most ő akar lenni a főnök de rájön h ki az igazából!ez az én véleményem
2010. júl. 6. 21:46
 10/20 anonim ***** válasza:
Szerintem yorki. A westie problémásabb, mivel fehér a szőre, nagyon érzékeny a bőre, allergiára hajlamos. (állatorvos mondta)
2010. júl. 6. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!