Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet az oka, ha valaki...

Mi lehet az oka, ha valaki nem szeret a kutyájával bemenni az elkerített, zárt kutyafuttatóba, akkor sem, ha az üres? Van itt ilyen?

Figyelt kérdés
Én futtatón kívül nem engedem szabadon a kutyámat, sok a környéken az autó, a mellékutca, mentett kutya, azt mondták, hogy szökős volt. Ha valami hirtelen megugrasztja, ez repül, akkor meg én leszek a felelőtlen, ha baj éri. Van a környéken pár jól elkerített kutyafuttató, de vannak kutyások, akik kistestű kutyákkal sem szeretnek a futtatóba bemenni, inkább körülötte, előtte engedik szabadon a kutyát. Volt, amikor hívtam némelyiket, hogy jöjjenek be a futiba, mert játszani akart a kutyájuk az enyémmel, de én futin kívül nem veszem le a pórázt, akkor került szoba, hogy nem szívesen jönnek be, de további magyarázatot nem kaptam, hogy miért. Van, aki szívesen csatlakozik hozzánk a futiba, de nem mindenki, kint viszont elengedik a kutyájukat, és nem is nagyon foglalkoznak vele, hogy így bármelyik kutyához odaszalad az övék.
2019. máj. 11. 13:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így van, mi se szeretünk bemenni a futtatóba. Csupán csak azért, mert nálunk a futtató homokos, és belemegy a kutyám szemébe a homok, ami mindig begyullad neki tőle. Mindig köhög tőle, és nyáron olyan forró, félek megégeti a mancsát. Plusz sose takarítják az akiknek ez a feladatuk lenne, (nem a kutyaszarra értem) és sok gyökér is jár oda. Értelmesen ki van írva, hogy agresszív, beteg, vagy tüzelő kutyának TILOS! bemenni. De én rengetegszer járok úgy, hogy végszükség esetben, mikor nincs senki se lent de a futtatóban vannak, beengedném a kis 7,5kgos kutyusomat játszani a futiban lévő kutyával, szólnak hogy ne menjek be mert a kutya támad, agresszív. Érthetetlen, az én kutyám maximálisan behívható, első szóra hallgat rám, mégse engedem el pórázról, elhiszem hogy van, akit ez zavarhat. Nem messze innen van egy szabad kutyapark, na inkább odajárunk, bár pont autó út mellett van, sokan oda se mernek emiatt járni hiszen nincs kerítés. Szerencsére nekünk ez nem gond, az enyém nem megy ki az útra, de sajnos már volt hogy elgázoltak egy kutyát. Ha azt lekerítenék, nagyon boldogok lennének a kutyás szomszédaim. :)
2019. máj. 12. 08:04
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi egyszer voltunk futtatóban, a párom is, a kutyák is és én is sz*rba léptünk mindenhol aztán két napig fosás-hányás volt a kutyáknak. Soha többé. Szívesen járnánk, de rengeteg az igénytelen kutyatartó, nem egyszer látom, hogy végzi a dolgát a kutya és aztán kisétál a futtatóból a gazdi otthagyva a dolgot. Mi olyan helyre járunk póráz nélkül, ami nem túl forgalmas és szép tiszta is, szemét-, és sz*rmentes és ugyanolyan tisztán is tartjuk azt a területet. Ha jön egy másik kutyás, vagy gyerekes család, behívjuk a kutyákat és pórázra rakjuk ōket, amég el nem mennek, vagy engedélyt nem adunk a játékra, simire.

Az olyanokat, akik szabadon sétáltatnak és nem szólnak a kutyára, ha az rohanni kezd mások felé én is utálom. A környéken sok az ilyen is, aztán a kutya taknya a földig lógott, prüszkölt, de ráküldte az én kutyámra, utána az is taknyos beteg lett.

2019. máj. 12. 12:58
 13/13 A kérdező kommentje:

A homok valószínű, bár ezt konkrétan nem mondták, az enyémnek meg sose volt baja tőle. Van viszont befüvesített futtató is több sétára onnan, ott ezeket a gazdikat még nem láttam, általában ezen a környéken vannak.

Kutyaürülék sajnos itt futin belül és kívül is előfordul, nem mindenki szedi, fertőzést meg bárhol benyalhatnak, főleg az ilyen önsétáltatók miatt.

2019. máj. 12. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!