Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kezdjek a kölyök kutyámmal?

Mit kezdjek a kölyök kutyámmal?

Figyelt kérdés
Elméletileg ma 16 hetes a keverék kis kutyám. Fogalmam sincs milyen vért hordoz magában, mivel mentett kutyus. (Út szélén volt kidobva egy zsákba). Akkora jelenleg, mint egy tacskó, de az összes labrador tartó ismerősöm állítja, hogy labrador keverék. Jelenleg 2,5 kilót nyom, igazi véreb! :D Egy hónapja van nálam. Kezdetben minden oké volt. Jól bírta azt, hogy egyedül van egy kicsit, evett rendesen, egy baj volt, hogy alig akart csinálni valamit. Most, 3 napja tapasztalom, hogy egyszerűen lelőhetetlen. Nem eszi meg azt a mennyiségű tápot, amit eddig is kapott. Mindent szét rág. Mindenkit megharap. Alapjáraton kinti/benti kutyus, mivel nem hajlandó bent aludni valamiért. Amint elcsendesül a ház, már kapar, hogy menne ki. Nagyon sokat foglalkozok vele. Tanítgatom, jatszok vele, babusgatom (valamiért az, hogy mentett kutyus sokkal jobban ösztönöz, hogy szeretgessem). De minden alkalommal az utóbbi napokban, egyszer csak bekattan, és mint egy ragadozó belém kap és rendesen cibál. Termetéhez képest brutális ereje van. A páromat véresre, gennyesre harapja. Nem vagyok az erőszak híve, ezért nem bántom, csak odébb lököm, vagy kizárjuk a házból, hogy nyugodjon le, mivel az erélyes NEM, egyáltalán nem hat. Konkrétan magába ki is röhög, hogy mit erőlködöm. Éjszaka bontja a teraszt. Múlt éjjel felmászott egy asztalra , ahonnan leugrott, de mi csak a koppanásra keltünk fel, meg hogy nyikkant egyet. Mint az őrült rohantam, hogy mi lett vele, de köszöni semmi baj már futkozott össze vissza megint... Egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy mit kezdjek vele. Nagyon szereti mindenki, de ezzel a viselkedéssel nem tudom emberek közé vinni...

2019. máj. 7. 21:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Aki ezt megcsinálta folytóval az egy kontár és semmiképp sem normális kutyakiképző."

Lásd még Cesar Millan és a husky? Az ilyen fasságok miatt van az embereknek téves elképzelése a kutyanevelésről.

Kérdező! Az, hogy "foglalkozva van vele" nem mond semmit. Valószínűleg nem az a minőségű foglalkozás, ami kéne neki. Pl. gyanús, hogy tiltószót nem tanítottatok neki, magyarul meg nem tud. Amúgy nekem az is gyanús, hogy kikapcsológombot is nevelni kéne rá, nem minden kutya (pláne kölyök) tudja helyesen beosztani az energiáját.

Másrészt a ti felelősségetek biztonságos helyen tartani, amíg meg nem tanulja a játékszabályokat. A kölykök kifejezetten ön- és közveszélyesek tudnak lenni.

Harmadrészt: "az, hogy mentett kutyus"... Szóval nem akarok nagyon bunkó lenni, de nem egy és nem két mentett kutyát ismerek, akinek a gazdi retinájába beleégett a kép, amilyen állapotban hozzájuk került és ettől nem veszik észre, hogy a mentett mennyit fejlődött (akár jó akár rossz irányba), mennyit változtak az igényei, a viselkedése... szóval csak ügyesen.

Összességében azt tudom mondani, hogy nem ártana egy szakértő, aki rátok néz és segít. Írásban nem nagyon tud kiderülni, hol a gond, hacsak nem nagyon nyilvánvaló.

2019. máj. 8. 06:59
 12/14 A kérdező kommentje:
Észre vesszük mennyit feljlődött. Ég és föld a különbség. A kérdés arra irányult, hogy milyen módszerekkel fegyelmezzem. Tanítunk neki tiltó szavakat, de nem ért. Volt már több kutyusunk is, akiket kezdetektől fogva neveltünk, ott nem volt probléma, könnyen tanultak és éretették a hangúlyos nem-et. És igen, a mi gondunk, hogy biztonságos helyet biztosítsunk neki, de a termetéből adodóan nem gondolta senki, hogy egy ebédlő asztalra felügyeskedi magát. A problémát megoldottuk még azon az estén, csak példának szántam, hogy ilyen a helyzetünk. Az, hogy nincs vele foglalkozva megfelelően, cáfolnám. Minden nap több, mint egy órás sétát teszünk meg vele, amellett, hogy, udvaron is tartozkodik, ahol úgy gondolom kellőképpen eltud futkosni abban a pár órában, amit házon kívűl töltünk. Nagyon sok rágó játéka van, labdától elkezdve szinte mindent fel vásároltam egy üzletben, hogy változatos eszközökkel tudjon játszani, vagy mi tudjunk vele együtt. Lényeg a lényeg, szerintem túságosan is sokat vagyunk vele és rengeteg figyelmet kap. Tisztába vagyunk vele, hogy korából adodóan még kajla. Tanácsot szerettem volna kérni, mivel tudjuk megnevelni, hogy kicsit háritsuk ezt a viselkedést, amit most produkál. Szakértő? Azért az egy kicsit túlzás lenne!
2019. máj. 8. 12:34
 13/14 anonim ***** válasza:

A kutyaiskola javaslatot ne pejoratív értelemben értsd, nem azért javasolták a szakértőt, mert alkalmatlanok lennétek a kutyatartásra vagy egy kölyök megnevelésére, hanem mert egy nagyobb energiaszintű kutyának szüksége van a fizikai fárasztás mellett (amiből nálatok valószínűleg nincs hiány), a minőségi szellemi fárasztásra is. Engedelmességi feladatok, trükkök, akár valami kutyás sport, ami nem csak lefárasztja, hanem erősíti a kutya-gazda kapcsolatot, egy normális iskola minden téren csak használ. És plusz ellátnak jótanácsokkal, rengeteget lehet tanulni, és ismerkedni is.

Ezen kívül én még a logikai játékokat ajánlanám, amik használata során gondolkodni kell.

2019. máj. 8. 22:01
 14/14 A kérdező kommentje:
Néztünk "kutyaovit", ami a hónap végén indul, heti egy alkalom. Talán szocializálodás szempontjából jó lesz számára, mivel sok vele egy idős kis kölyök lesz ott.
2019. máj. 9. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!