Mit kezdjek a kölyök kutyámmal?
"Aki ezt megcsinálta folytóval az egy kontár és semmiképp sem normális kutyakiképző."
Lásd még Cesar Millan és a husky? Az ilyen fasságok miatt van az embereknek téves elképzelése a kutyanevelésről.
Kérdező! Az, hogy "foglalkozva van vele" nem mond semmit. Valószínűleg nem az a minőségű foglalkozás, ami kéne neki. Pl. gyanús, hogy tiltószót nem tanítottatok neki, magyarul meg nem tud. Amúgy nekem az is gyanús, hogy kikapcsológombot is nevelni kéne rá, nem minden kutya (pláne kölyök) tudja helyesen beosztani az energiáját.
Másrészt a ti felelősségetek biztonságos helyen tartani, amíg meg nem tanulja a játékszabályokat. A kölykök kifejezetten ön- és közveszélyesek tudnak lenni.
Harmadrészt: "az, hogy mentett kutyus"... Szóval nem akarok nagyon bunkó lenni, de nem egy és nem két mentett kutyát ismerek, akinek a gazdi retinájába beleégett a kép, amilyen állapotban hozzájuk került és ettől nem veszik észre, hogy a mentett mennyit fejlődött (akár jó akár rossz irányba), mennyit változtak az igényei, a viselkedése... szóval csak ügyesen.
Összességében azt tudom mondani, hogy nem ártana egy szakértő, aki rátok néz és segít. Írásban nem nagyon tud kiderülni, hol a gond, hacsak nem nagyon nyilvánvaló.
A kutyaiskola javaslatot ne pejoratív értelemben értsd, nem azért javasolták a szakértőt, mert alkalmatlanok lennétek a kutyatartásra vagy egy kölyök megnevelésére, hanem mert egy nagyobb energiaszintű kutyának szüksége van a fizikai fárasztás mellett (amiből nálatok valószínűleg nincs hiány), a minőségi szellemi fárasztásra is. Engedelmességi feladatok, trükkök, akár valami kutyás sport, ami nem csak lefárasztja, hanem erősíti a kutya-gazda kapcsolatot, egy normális iskola minden téren csak használ. És plusz ellátnak jótanácsokkal, rengeteget lehet tanulni, és ismerkedni is.
Ezen kívül én még a logikai játékokat ajánlanám, amik használata során gondolkodni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!