Mit kell és hogyan lehet fejleszteni a kapcsolatot a kutyámmal?
Van egy 5 hónapos amerikai akita lány kutyusom, járunk kutyasuliba de az ilyen típusú gyakorlatok majd csak tavasszal lesznek ezért hátha van valakinek már ötlete, tapasztalata. Elég szépen mennek a feladatok, de nem fut oda hozzám lélekszakadva mint a többi kölyök a gazdijához, minden más sokkal jobban érdekli... es ezt szeretném fejleszteni.
A fajta tudom, hogy elég makacs típus és lehet csak még több idő kell neki csak mégis kicsit rossz érzés, hogy nem jön úgy hozzám.
A behívás majd akkor lesz jó, ha bejön az elvárás is a képbe, vagyis ha nem megy be hozzád, akkor igen komoly büntetést kap érte. Amíg csak jutalom falat és dicséret van, addig sok kutyának nem éri meg a gazdához mennie.
Tudsz valamit javítani azzal, ha motiváltabbá teszed a jutalomra, emellett vannak még finomabb módszerek, mint az elbújás, elfutás, de ezek sem fognak komoly eredményt hozni egy kamasz, önálló kutyánál.
otthoni gyakorlással nagyon szép eredményt el lehet érni.
én 10 évesen kaptam az első kutyámat (igaz, ő egy border) és heti két kutyasuli mellett minden nap 6-kor már kint voltam az udvaron és az ül-fekszi-áll-marad-hozzám vezényszavakat gyakoroltuk egy órán keresztül, plusz a délutáni sétás labdázás, frizbizés között is pár perceket engedelmességiztünk. persze még én is full kezdő voltam és nekem is meg kellett tanulnom a kutyával való kommunikációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!