Tudnátok ajánlani neveléssel kapcsolatos könyveket?
Olyan könyvek érdekelnének, amiben konkrét nevelési módszereket írnak le.
A következő kérdésekre szeretnék választ kapni a könyv elolvasása után:
1. Kölyökkutya beillesztése a családba (első napok a kutyával, mit ne csináljunk még).
2. Napi rutin (szoktatás az együttléthez, stb.).
4. Hány hetes korban mit célszerű tanítani és hogyan (jutalmazási, büntetési módszerek; pórázhoz szoktatás, séta, stb.).
5. Problémakezelés (őrjöngés a kapuban, nem kívánt viselkedések kezelése és hasonlók).
Igazából az sem baj, ha ezek az infok több könyvből jönnek össze.
A célom az lenne, hogy még mielőtt kutyát vásárlok, tisztában legyek ezekkel az alap dolgokkal, hogy aztán céltudatosan tudjam nevelni. A terveim között szerepel az alap engedelmességi vizsga (kutyaiskolába járással), a tömegközlekedéshez szoktatás (busz, vonat), a póráz nélküli "engedelmes" séta és az autókhoz, más állatokhoz szoktatás, de ezeket mind úgy szeretném csinálni, hogy a hibák ellenére is motivált maradjon, ne érezze büntetésnek a hibákat, csak nem tudom még hogyan lehet ezt elérni és hol van az a pont, amikor muszáj eldobni az elveket és igenis büntetni.
Ui.: Az kimaradt, hogy amiket eddig elolvastam:
* Cesar Millan könyvei
* Kutyapszichológia
* 101 kutyatrükk
Az első kettő nagyon jó könyv, de inkább a kutyákhoz való hozzáállást írják le, konkrét nevelési módszert nem részleteznek.
"400 tanács kutyakedvelőknek"
Régi könyv, de én nagyon szerettem, nagyon praktikus tanácsok vannak benne, tartásra, nevelésre, kiképzésre, mindenfélére, jól áttekinthetően és tömören.
Szia! Én eddig nagyon sok könyvet elolvastam, és csak és kizárólag egy könyv olvasása közben ismertem rá a saját kutyámra. Fanrasztikus könyv. Vannak hozzá videók a youtube-on.
Brandon McMillan: 7 napos kutyatréning.
De megtalálod: Brandon McMillan Lucky Dog
Van magyarul, nem is drága. Vannak benne képek.
Leírja, hogy hogyan kell bánni egy kutyával.
Tanítani, beilleszteni, megértetni hogy ki a főnök.
Mikor legyetek és hogyan játszótársak.
És ezen kívül sok tanulságos (néha vicces) történeteket mesél el. Lehet hogy elkezded az elejét, és a "20." oldalon nem érted...
Olvasd tovább! Ott megtalálod a választ
(Amúgy nekem igaz messzebbről, de rokon Brandon McMillan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!