A berni pásztorkutya alkalmas valamilyen kutyás sportra? Ha igen, milyenre?
agility minden kutyának lehet.
tény hogy nagytestű, de a lomhaságban nem vagyok biztos :)
ismerősöm bernije hiperaktív, azt fárasztani kell.
hár én egy tömzsi, lomha, csámpás, lusta labradorral agilityzek ... ha ő végigmegy a pályán akkor bárki :D
w
A barátnőm a 6 éves kaukázusijával agilityzik már 4 éve, és semmi nincs a kutyának, figyeli a terhelhetőségét, hogy nincs-e a kutyának valami ízületi problémája, de eddig semmi baja nem volt. Én pedig a 3 éves kan goldie-mal agilityek maxiban, és hozzáteszem, hogy show-vonalasak az ősei, tehát elég monstrum és nagy élvezettel megy végig a pályán, még ha egy borderhez vagy más agilis kutyához képest lassú és lomha, kit érdekel míg élvezi?
Szóval kedves kérdező, szerintem a berni nagyon kedves és jó vérmérsékletű kutya, igazi mackó :). Szerintem ha nem is lehet vele olyan igazán sikeres valaki az agility-ban, akkor is, ha a kutyád élvezi az a legfontosabb :). Egyébként nem tudom mennyire van meg még a berniknek a terelő ösztöne, de akár a terelést is kipróbálhatnád vele :)
vagy a terápiázást is tudnám javasolni, igaz az nem sport, de mégis egy tevékenység és a bernik nagyon barátságos kutyák :)
Példaképp meglehet nézni ezeket a videókat egy agilityző berniről
http://www.youtube.com/watch?v=9TL9rjj5ZG4
http://www.youtube.com/watch?v=DPCu_fULImg
Az ez előtti kommentelő voltam :)
Ja, nem is az agyával van baj, meg tudja tanulni átugrálni az akadályokat, de győzni sosem fog. És aki komolyan versenyzik az azért el akar érni valamit. Labi meg a berni nagyon különböző kutyák.
Én ismertem egy bernit, akkora volt mint egy borjú, fojt a nyála és úgy rettegett mindentől mint egy egérke. Ezek a divatos kutyák manapság megsínylik hogy mindenki őket szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!