Halott kullancs van a kutyámban és nem tudom kiszedni?
Tuti kullancs az? Elvileg idővel ki fog lökődni, de ha olyan szerencsétlenül van bent, hogy valami gátolja ebben, akkor be fog tokozódni és szép kis gyulladás lesz körülötte, szóval jó lenne mégiscsak kiszedni valahogy.
Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de már édes mindegy, hogy hordozott-e betegséget, mert a kullancs szétnyomásával már jó eséllyel rég benyomtad a véráramba a bacikat, úgyhogy igazából óvatoskodni sincs már értelme a kiszedésnél.
Az oroszok nagyon praktikusan oldják meg a kullancs kiszedését.Műanyag palackból kivágnak egy darabot és a kézzel könnyen megfogható lapkába ék alakban bevágnak.Hihetetlen,de hamarabb kiszedi a kullancsot,(mint én a csipesszel)mert a nyílásba beszorul az állat.
A YouTube-bon láttam.
Kiszedted már?
Nem baj, ha a feje bent marad. Majd kilökődik, bár nem olyan gyorsan. Betadinnal néha kezeld le.
Ha vér volt a kullancs testében, akkor már szívott vért. Figyeld a kutyádat .Ha nem eszik, bágyadt, stb, akkor vélhetően megfertőződött. Akkor gyorsan dokihoz vele. Lyme-vel az a baj, lappanghat akár évekig is. Aztán legtöbbször sántaság jön elő, aminek nincs észrevehető oka sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!