Találtam a kutyámban egy kullancsot és piros púp van a helyén. Lehet, hogy elkapott valami betegséget?
A szeme felett a szemöldökében találtam, már akkor is piros volt, amikor benne volt, de miután kivettem, még nem múlt el.
Holnap elvigyem az orvoshoz?
Vagy csak a csípés miatt lett ilyen?
Persze, hogy ott van egy púp, a seb miatt gyulladás lehet ott. A feje esetleg nem szakadt bele?
Ha betegséget kapott el, az később fog látszani, pl. babéziózis esetében 2 héten belül bármikor.
Köszi a válaszokat.
Nem volt túl nagy még. Kullancskiszedő kanállal szedtem ki egy mozdulattal, nem szaroztam vele.
Szóval akkor ez természetes, mire figyeljek, mi a jele, ha beteg lett?
Jajj:(
Legjobb bevált kullancs elleni szer? Most Panzi nyakörv volt rajta, de ezek szerint nem használ.
A Panzi, már bocsánat, de lósz@rt sem ér.
Menj be egy állatorvosi rendelőbe, vagy patikába és ott vegyél. Legjobb a Bravecto (3 hónapig tart), Nexgard spectra (szívféreg ellen is jó, ha a kutyád van szívférgességre tesztelve, akkor adhatod neki, és csak 1 hónapig tart, de ez a legszélesebb spektrumú), Advantix, Advocate (ez cseppentős, havonta kell adni) és még sok más, rendelőtől függ mit ajánlanak.
Elég hosszú, meg bozontos(foxi-német juhász keverék).
Akkor keresek csepegtetőset.
Köszi még egyszer.
Ja, amúgy azóta enyhült a pirosság és megy le a duzzanat. Remélem akkor nem lesz baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!