Szeretnék venni a lányomnak egy golden retrivert! Lenne pár kérdésem ezzel a fajtával kapcsolatban. (? )
A golden retrievernek tényleg nagy a mozgásigénye, de véleményem szerint az egyik legokosabb és legszebb nagytestű kutyafajta. Bár még nekem nem volt, de mindenféleképpen ilyen kutyát szeretnék a későbbiekben.
Én eddig csak jót hallottam róla (egyik ismerősömnek is ilyen kutyája van, bár ők kertesbe laknak). Beszúrok pár jellemzőt a golden retriever-ről:
Előnyei:
Kiváló vadászkutya
Szelíd pajtása a gyerekeknek
Hibátlan temperamentumú
Intelligens
Könnyen képezhető
Elsőrangú kiállítási eb
Jó családi kedvenc
Elegáns, mindenkivel barátságos
Energikus
A golden retriever az egész család számára ideális fajta. Elhancúrozik a gyerekekkel, élvezi, ha alkalmanként vadászni mehet gazdájával. Megbízható fajta, amely kennelben is tartható, ám akkor a legboldogabb, ha szeretett családja körében élhet. Imád apportírozni. Vakvezető, azaz "látószem" kutyaként is népszerű.
Karaktere:
Engedelmes, intelligens, természetes hajlammal a munkára, barátságos emberekkel, állatokkal. Bizalommal teli, szeretetreméltó.
Marmagasság:
Kan: 56–61 cm,
Szuka: 51–56 cm
A mellcsonttól a farig mért hossz enyhén nagyobb, mint a marmagasság 12-11 arányban.
Tömege:
Kan: 33–38 kg
Szuka: 29–34 kg
Mozgásigénye:
Mindennap legalább egy órás sétáltatásra, azonkívül futtatásra és tágas kertre van szüksége.
Sok sétával, játékkal teljesen jól ellesz a panelban.
Ugyanarra kell első sorban figyelni, mint a többi fajtánál. Egészséges kutyát vegyetek, aztán határozott jó nevelést kell kapjon.
A golden retriver tipikusan jó családi kutya, csak épp ebből adódik az a hiba, hogy mivel olyan aranyos, kedves kutyus, a fegyelmezés elmarad, és csak a dajkálás van. Hát erre oda kell figyelni.
A szobatisztaságot általában minden kutyus gyorsan megtanulja, hát vedleni vedlik, akit zavar a sok kutyaszőr, annak lehet jó, engem személy szerint nem zavarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!