Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya nyálától tényleg...

A kutya nyálától tényleg gyorsabban gyógyul a seb?

Figyelt kérdés
2010. júl. 6. 01:45
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ha egy kutya meg tudja nyalogatni a sebét,akkor az meg fog gyógyulni.
2010. júl. 13. 18:26
 12/17 Akiteki ***** válasza:
Vagy szétnyalja és nem gyógyul. Mit gondoltok, minek a gallér a műtét után? Hogy ne nyalja.
2010. júl. 13. 18:51
 13/17 anonim ***** válasza:

Az emberi sebnem nem sokat használ.

Ha használna már üvegben lehetne kapni a kutyanyálat xD

Én csak azt hallottam, hogy egyszer egy medve megsebesült, és a kis kölyke lenyalogatta a sebet, és ettől meggyógyult.

2010. júl. 13. 19:49
 14/17 Akiteki ***** válasza:

Jaj, de szép mese! Én meg azt hallottam, hogy a törpék megbotlottak a koporsóval, ezért kiesett a lány torkában akadt mérgezett alma és így a királyfi feleségül vehette.

A kutya szája tele van bacikkal, még mindig. Az enyémek sem mostak ma fogat.

2010. júl. 13. 19:58
 15/17 anonim ***** válasza:

Na!

A kutyának használ!

Ösztönös öngyógyító módszerük!

Az ember is megnyalja az elvágott ujját!

De nem mindegy, mit nyalogat bárki (bármi)!

Bizonyos esetekben igenis használ!

Máskor meg épp továbbrontja a helyzetet!

Úgyhogy igen is meg nem is...

2010. júl. 14. 17:06
 16/17 Akiteki ***** válasza:

Ma konzultáltam az állatorvosommal is a dologról.

Két tapasztalatot mondott el: Egyszer egy emberi harapással ment orvoshoz. Szégyellte, hogy emberi harapás és inkább azt mondta, hogy kutya harapta meg. Erre fel szétnyitották a sebet kétszer kitisztították, kapott egy rakás gyógyszert. Mert hogy a kutya szájában sokkal több a baci.

A másik pedig, hogy tapasztalata szerint sokkal nehezebben gyógyulnak a kutyán a harapott sebek, mint más sérülések, mert a másik kutya szájából belekerülnek a bacik.

2010. júl. 15. 20:57
 17/17 anonim válasza:
Természetesen. A kutya nyálában olyan enzimek vannak, melyek gyorsítják a sebgyógyulást, elsősorban harctéri sebek kezelésére használták.
2014. ápr. 12. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!