Mondanátok nekem kistestű, NEM kozmetika igényes fajtákat?
Maximum fésülni kelljen, nyírni, trimmelni stb. ne
Köszönöm
Francia bulldog, bullterrier, tacskó, erdélyi kopó.
De nem csak ezek alapján válassz kutyát, mert eltérőek az igényeik.
Csivava: mindkét változata megfelelne neked. A rövidszőrű gondozása rém egyszerű, heti 1x-2x elég kifésülni. A hosszúszőrűt sem kell nyírni, csak gyakrabban fésülni, de cserébe jobban bírja a hideget.
Mopsz: rövidszőrű, szintén egyszerű gondozni. Neki arcredőit kell néha kitisztítani egy törlőkendő segítségével.
Francia bulldog: szintén a redőire kel odafigyelni
Boston terrier: redők itt is
Tacskó: a rövidszőrű és a hosszúszőrű sem igényel nyírást. A csivavánál leírtak érvényesek. (A szálkást trimmelni kell)
Kis olasz agár: gondozása nem is lehetne egyszerűbb, alig van szőre, de ezért nagyon fázós. Beszerzése Magyarországon nem egyszerű.
Törpe pincser: heti 1x-2x kifésülés elég
Spiccek: dús, hosszúszőrük van. Viszonylag gyakori fésülést igényelnek, de szőrük nem hajlamos nemezesedésre, nem kell nyírni őket.
Tibeti spániel: gyakoribb fésülés, mást nem igényel
Kínai kopasz kutya: a szőrtelen példányokat néha krémezni és borotválni kell, fázósak (ki gondolta volna? :D)
Foxterrier és jack russel terrier: a rövidszőrű gondozása egyszerű.
Nem tudom neked mit jelent a kistestű, nem írtál súlyhatárt, ők kicsit nagyobbak, de a szukák között gyakran találni egészen apró példányokat is (10kg körül)
Miniatűr bullterrier és staffbull: rövidszőrű, egyszerű gondozás
Beagle: rövidszőrű, heti 1x-2x kifésülés elegendő
Whippet: rövidszőrű, fázós, de ápolása nagyon egyszerű
Mudi: félhosszú szőrű, a pofáján és a lábain egészen rövid, máshol hosszabb. Szintén elég időnként kifésülni, bundája öntisztuló, nem kell nyírni.
A felsorolt fajták mindegyike vedlik. Ezt nem árt tudni. A rövidszőrűek télen fáznak, így a kabát náluk alapfelszerelés. Főleg az agarak, nekik nagyon vékony a szőrzetük.
Remélem tudtam segíteni. Jó válogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!