Egy kistestű kutyától mennyi idős korától várható el hogy teljesen szobatiszta legyen?
Csakhogy már majdnem 8 hónapos.
Sokszor jelez egyébként ha ki kell mennie, és akkor el is végzi a dolgát odakint. De néha egyszerűen bepisil a szőnyegre is. Azt sem mondhatnám hogy nem bírja tovább tartani mert előtte kb 1 órával pisilt.
Kakival ugyanez a helyzet, bár sokkal ritkábban.
Mindig leszidom ha bepisil, és jutalmazom ha kint elvégzi. Szóval nem értem mi az amit rosszul csinálok.
Nem hinném hogy van szervi baja mert volt hogy egy huzamban 5 - 6 napig nem történt bent baleset. Használtunk pelenkát, sikerrel.
3 hónapos korában került hozzánk, azt mondták volt képezve.
Talán nem volt általam 100%-ban a rendszer betartva, életmódunk miatt. Ez lehet az én hibám is.
Valójában eddig vártam, hátha ennyi idős korára kiszokik majd, de sajnos hiába.
Szóval, lehet még ebben a korban alakítani hogy teljesen kiszokjon?
Igen lehet még ebben a korban, viszont a pelenkával nagyon sokat rontottatok a helyzeten.
Ha azt akarod hogy szobatiszta legyen, rendszer kell az életébe. Mindig ugyan abban az időpontban kell kiengednek pisilni, .
És akkor szidd le a ha bent csinálja amikor éppen csinálja, ne utána mert nem érti
Teljes mértékben nevelés kérdése!
Van akinek 1-2 hét van akinek 2-4 hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!