Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatenyésztők és szaporítók...

Kutyatenyésztők és szaporítók közti különbség, árak mögött mi áll?

Figyelt kérdés

Tervezek egy törpe tacskót venni és sok helyről hallottam, hogy a szaporítók így meg úgy, ezzel egyet is értek. DE: több tenyésztővel is beszéltem, és számomra horror áron (150-300 ezer forint) kínálnak kiskutyákat kihangsúlyozva, hogy a szülők ilyen versenyt meg ilyen kiállítást nyertek. Viszont úgy gondolom, hogy aki hobbicélra szeretne kutyust, azt ez nem nagyon érdekli, viszont nem találkoztam még olyan tenyésztővel, aki ne ezt mondta volna és nem ilyen árakat mondott volna.

Őszintén szólva én a törpe tacsiért ilyen 80 körüli összeget gondoltam MAXIMUM, ezért tanácsot kérnék. Nekem az a lényeg, hogy valóban törpe tacskó legyen és egészséges. Mit ajánlotok? Nem támadást kérek, de ha mondjuk egy tenyésztő, aki ilyen 150-300 közötti árt mond is válaszolna és megmondaná, hogy mégis mi kerül ennyibe egy kutyuson, azt megköszönném, mert tényleg érdekelne (no offense). Szerintem nonszensz, hogy egy hobbikutyáért ennyit képesek elkérni.

2019. ápr. 23. 13:23
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%
Jó,velük szerencséd volt!De ha utánnanézel hogy milyen betegség érheti el az ilyen kutyákat akkor nem hiszem hogy szeretnél szaporítós kutyát!Vagy ha mégis és beteglesz akkor jussunk mi az eszedbe!
2019. ápr. 23. 15:23
 12/30 bollocks ***** válasza:
96%
Szaporítónál született tacskóm van, örökletes patellaficama van mindkét hátsó lábán. A vizsgálat és a diagnózis 25.000 körül volt, azóta kb havi 15.000 többletkiadást jelent az ízületvédő és a gyógymasszázs. Ezen kívül a fájdalmai miatti bizonytalanságából adódóan antiszociális lett, ezt is kezelni kellett, oktató segítségével. Két törzskönyves kutya ára már rég eltűnt a bajai miatt.
2019. ápr. 23. 15:23
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a félregépelésekért de próbálok gyors válaszokat adni de nem mindig sikerül hibamentesen!
2019. ápr. 23. 15:24
 14/30 anonim ***** válasza:
86%

Már többen leírták a különbséget, de látom te még mindig nem bírod felfogni.

Oké hogy te megnézed, hogy a szaporítóknál szépek a szülők, de szerinted mi a garancia arra hogy azok tényleg a szülök? Sokszor csak pl a kép erejéig teszik oda azokat a kutyákat.

Vagy tegyük fel, tényleg ők a szülők. A kutyatenyésztés nem csak abból áll hogy összeteszel két "szép" kutyát. Meg kell nézni pl hogy passzol e a két szülő génje, mert lehet hogy mindkettő egészséges, de pont olyanok a génjeik hogy ütik egymást, és selejt lesz az utód. Érted? Ez a nagy különbség.

Na meg amit mindenki ír, a szűrès az örökletes betegségekre.

Állatpatikában dolgoztam, az allergia gyógyszerek felét francia bulldogok, másik felét tacskók vitték el. Mert persze az összes szapis volt. És nem hiszem hogy havonta 10-20 ezreket szeretnél elkölteni csak az allergia gyógyszerre... egy év alatt több megy el rá mint a törzskönyves kutyára. Plusz a hipoallergén tápok 2-3-szor drágábbak mint egy normál táp.

2019. ápr. 23. 15:32
 15/30 anonim ***** válasza:
91%
De ha spórolni akarsz a vételáron, akkor menj el a fajtamentéshez és hozz ki töredék pénzért egy kutyát. Ez miért nem opció?
2019. ápr. 23. 15:34
 16/30 A kérdező kommentje:

Most még semelyik sem opció, de kifejezetten kölyköt szeretnék majd.

Az a gond, hogy a szüleim idősebbek, ők nem fogják fel ezt a dolgot (lassan egyedül fogok élni egyébként) és mikor szóba került, még a 35 ezret is sokallták egy szapis kölyökre.

Hajlok rá, hogy tenyésztőtől veszek, van is egy szimpatikus a közelemben, de 100%-os garancia sehol sincs. És akkor inkább bukjak 60-at, mint 150-et azon túl, hogy lelkileg megvisel.

2019. ápr. 23. 15:54
 17/30 anonim ***** válasza:
94%
De az orvosi költségek miatt nem 60ezer lesz ráköltve!Márha gondos gazdi akarsz lenni és viszed orvoshoz!Tehát ha megveszel egy szaporítósat 60ezerért akkor az nem áll meg 60 ezren!Az évek alatt sokkal többet rá fogsz költeni mintha megvennél előre egy egészségeset 150ezerért!Mondjuk ha nem fogod fel még most sem hogy leírtuk 8-an azt hogy beteg és az orvosi költségei magasak lesznek akkor neked nem is lenne való egy kiskutya mert ez alapján az jön le hogy te nem hordanád orvoshoz még ha beteg se!
2019. ápr. 23. 16:05
 18/30 anonim ***** válasza:
93%
Megha te így gondolkodsz hogy:jaaj ha elbukok 60ezret az nem akkora baj mintha 150ezret buknál.Azért ez nem így megy hogy jaaj ez beteg akkor kihajintom!Orvoshoz kell vinni és kezelni minél hamarabb!Szerintem a te szüleid sem azt csinálták amikor beteg voltál hogy jaaj ez a gyerek már megint beteg akkor nekünk nem kell többé és kidobjuk!Ezért ne csináld ezt te sem a kutyákkal!Ha nem tudod rendesen,normálisan a gondját viselni akkor inkább ne is vegyél kutyát!
2019. ápr. 23. 16:08
 19/30 anonim ***** válasza:
93%
És annak a kutyának azért is ilyen magas az ára hogy ne jöttment parasztok vegyék meg hanem gondos gazdik!Mert ha ennyit sajnál rá akkor ha véletlen beteg lesz az orvosi költségeit ki állja?Ha valaki rászán 200ezret egy kutyára akkor orvosra is költ!És a tenyésztők ne azért gyártják a kutyákat hogy a plázacicák felvágjanak vele az emberek előtt hanem társnak!
2019. ápr. 23. 16:11
 20/30 anonim ***** válasza:
83%

"Továbbra is azt gondolom, hogy ez kb rablás"

Akkor javaslom, hogy szegődj egy tenyésztő mellé egy évre és kezd el számolgatni, hogy milyen költségek merülnek fel neki. Csak hogy tudd, hiába kap mondjuk 4 kölyökért 1.2 millió Ft.-ot (300e-el számolva), még így is ráfizetés számára a tenyésztésük.

De csak kicsit is átgondolva:

* Mondjuk 4 kölyök van + 1 anya.

* Ezért kap 1.2 millió Ft.-ot, ez az éves bevétele.

* Ez havi 100e Ft.-ot jelent, amiből gazdálkodni tud.

* 5 zacskó táp az a LEGJOBB esetben 50e Ft.-ra jön ki/2hó, de inkább 70e/2hó.

* Kötelező oltások kb. 40-70e Ft. ennyi kölyökkutyára.

* Felszerelés további tízezres tétel és nem folytatom.

Még így is úgy gondolod, hogy drágán adja? És ez csak az az eset, amikor 300e-t kér el egy kutyáért, képzeld el akkor milyen nehéz mindezt kigazdálkodni 150e-s eladási árból.

2019. ápr. 23. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!