Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez így jó lenne szerintetek?

Ez így jó lenne szerintetek?

Figyelt kérdés

A helyzet az,hogy Nagymamámék beszereztek egy 8 hónapos labrador kölyköt,de sajnos elég rossz állapotba került -eslősorban Nagymamám- ,így már nem tudnak róla gondoskodni. Nem mondom,eddig is én hordtam őt kutyaiskolába,neveltem,stb. ,de most hozzánk kerülne emiatt a kutyus. Őszintén nem számítottam rá,mert 16 évesen nem gondolom,hogy az életmódom alkalmas lenne egy kiskutyára,de nincs szívem őt menhelyre küldeni. Arra gondoltam reggel elvinném egy jó háromnegyed órát biciklizni,mert akkor futhatna egy jó nagyot és legalább kiadna egy marék energiát, napközbenre bejáratos lenne a házba kutya ajtón keresztül,azonban alapvetően a kertben lenne és délután hazasietek. Abban egyeztünk meg anyummal,hogy otthon én agyilag fárasztom őt amíg haza nem ér és utána meg lemegyünk egy jó nagy sétára.

Szerintetek ez elviselhető lenne a kiskutyának? Vagy meg sem érdemes próbálni?

A hétvégén természetesen egész napos foglalkozásokat tervezek, ráadásul a vasárnapi kutyaiskola állandó program lenne,csak tartok tőle,hogy napi 7 óra kertben sok lenne neki.

2019. ápr. 22. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Szerinted melyik a jobb? Ez vagy ha beadod egy menhelyre?
2019. ápr. 22. 20:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy ekkora kutyát még ne futass biciklivel, főleg ne 3/4 órán keresztül. Max.20-25 perc legyen a biciklis futás, de ha az kimarad, az ízületei szempontjából az sem baj.

De egyébként nyilván jobb neki így, mint a menhelyen.

2019. ápr. 22. 20:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm és igazatok van.

#2: Okés,akkor egyelőre marad a reggeli séta. Őszintén szólva azért gondoltam a biciklis futásra,mert úgy talán több energiától szabadulhatott volna meg,de így tűnik ezzel még várunk egy kicsit.

2019. ápr. 22. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez szinte egy kifogásolhatatlan életvitel, amit biztosítani tudsz a kutyának. Jó lenne. A futást hanyagold, minimum addig amíg másfél éves nem lesz és utána is fokozatosan szoktasd hozzá, rövid távval kezdve majd folyamatosan növelve. Addig a reggeli és délutáni sétával, illetve az agyi fárasztással jól meglesz.
2019. ápr. 22. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj háromnegyed órákat futni vele, ha nincs rá kedved/időd. Hétköznap reggel egy 20-30 perces gyors séta, este ugyanez, bőven elég lesz. Hétvégén pedig foglalkozhatsz vele többet is. Más is kb. így csinálja, mert az embernek tanulnia kell, házimunkát végeznie, készülnie a másnapi műszakra, stb.
2019. ápr. 23. 01:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat ❤️

Akkor amit mondtatok,hogy futást hanyagolom,a reggeli séta is megteszi.

Alapvetően amúgy én szívesen foglalkozom a kutyussal,mert élvezem ezt csinálni,csak tudjátok,nem voltam erre így felkészülve,ilyen váratlanul.

2019. ápr. 23. 07:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A futtatást másfél éves koráig hanyagold csak, mert most még tönkre teszi az ízületeit. Ha egészséges a kutya, később nem lesz gond. (Persze másfél éves kora körül jó lenne egy dp és gerinc szűrés).

Azt majd látni fogod, hogy mennyi fárasztást igényel. Viszont egy aktív labradornak kell a fizikai fárasztás, de az önmagában kevés. Inkább majd a szellemi fárasztás idejével és minőségével lesz érdemes játszani.

2019. ápr. 23. 10:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!