A kutyát ki viheti kutyaiskolába?
Kérdezd meg az iskolában.
Én a 12 éves fiammal megyek heti egyszer, kétszer meg egyedül a kutyával.
Ahova mi járunk, ott egy allatmenhely is van, 18 év alattiak is szoktak jönni sétáltatni kutyákat, úgyhogy nem elképzelhetetlen.
A legjobb, ha az viszi, aki foglalkozik a kutyával. Nem az, aki simogatja és nézegeti, hanem aki eteti, neveli, sétálni viszi. Ezeket a feladatokat egy kamasz már simán el tudja látni, ha elég elkötelezett. A kutyaiskolában sem történik semmi olyan, amit ő ne tudna megcsinálni.
Nem tudok olyan iskoláról, ahol probléma lenne, hogy a gazdi 15-16 éves. Lehet, hogy van ilyen, de alapvetően ritka. A legjobb, ha az első alkalmakkor a gyerek és a szülő is elmegy. Ilyenkor meg lehet beszélni, hogy a szülő később nem fog járni.
Nem tudom, hogy máshol is így van-e, de az unokahúgommal első alkalommal ott voltam, beszéltem az oktatóval, elmondtam, hogy a kiscsaj a gazda én csak kísérem. Ezentúl pedig egyedül fog jönni a kutyával. Nem volt gond. Órakezdésre kitettem őket a sulinál és egy óra múlva mentem értük.
De ennek csak úgy volt értelme, hogy teljes mértékig az unokahúgom a gazdája a kutyának. Nem arról volt szó, hogy a gyerek úgyis ráér, vigye ő a kutyát. Amúgy a gazdi 12 éves volt akkoriban, amikor eljártak kutyaiskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!