Honnan vennél/vettél/fogsz venni kutyát?
Most inkább azok írjanak akik nem a menhelyről hoztak vagy akarnak hozni kutyát. Arra lennék kíváncsi kinek mi számít amikor kutyát vásárol. Mennyire számít az ár? Veszel tenyésztőtől drágábban vagy szaporítótól olcsóbban vagy kedvencként tartott szülőpár kiskutyáiból szintén olcsóbban? Kinek melyik a szimpatikus és miért?
Előre is köszönök minden választ. Félre értés ne essék nem akarok vitát vagy veszekedést kirobbantani, provokálni sem akarok senkit. Ez engem érdekel és ezért kérdezem.
Mi interneten kerestünk megbízható tenyésztőt.
www.expressz.hu
igaza van az előttem szólónak: expressz.hu
itt rengeteg kutyát hírdetnek.
nekünk yorkink van tavaly karácsonyra kaptam.
én az expressz.hu oldalon találtam rá. és nem is drágán.
tenyésztőtől, kiváló vérvonalú, féregtelenített lány yorkshire terrier. még az apját és az anyját is láttuk. sőt! még az előző alomból származó testvérét.
ne add fel rögtön nekem is hetekbe került, míg megtaláltam. de az biztos, hogy ne hagyd, hogy átverjenek. a szülőket mindenképpen látnod kell. hiszen a kutya még kicsi nézhet ki (pl.)yorkinak, de nem biztos hogy az. ezért mindenképp nézd meg a szülőket. és ahol nem akarják megmutatni, ott ne vegyél kutyát. (szerintem)
és! jól gondold meg, hogy biztos van- e erre időd, türelmed(, pénzed az oltásokra!). én sem gondoltam volna, hogy ennyi macerával jár a kutyatartás. de ne az legyen a vége, hogy árvaházban köt ki szerencsétlen kutya!!
sok szerencsét. ;)
Tenyésztőtől fogom venni mindegyik kutyám (először sok mudi és egy-egy dobermann, aussie, shcipperke, de ezek csak később, egyenként és tetszik még a pireneusi juhászkutya vagy hogy mondják de csak a rövid arcszőrzetű).). A mudit már pontosan tudom melyik kennelből. Egyrészt komoly céljaim vannak másrészt ez nem szimpátián múlik, itt arról van szó hogy mi a HELYES, és a helyes a tenyésztő, vagy a menhely.
Az ár fontos de csak azért mert nem vagyok gazdag (most még xD) és jó tudni hogy meddig kell gyűjtsek. De az ár nem fog hátráltatni. Perzse nem arra hajtok hogy minnél drágább kutyám legyen, hanem hogy jó.
Én is az expresszről vettem kutyát, nagyon utánajártam, a mama kutya törzskönyvét láttam, a nő nagyon gondosan tartotta, sőt már tanítgatta is a kiskutyákat, nagyon megbízható hobbitenyésztőnek tűnt. Oltások, féregtelenítés meg voltak.
Csak sajnos a kutyába nem látunk bele, és eléggé melléfogtam. A heréi nem jöttek le, műtét 40 ezerért. Fajtajellegű szembetegség, műtét 40 ezer. Viselkedésproblémák (nyilván a hibás nevelés miatt is, bár az előző kutyámmal nem volt ilyen), idegrendszeri problénák, iskola 100 ezer.
Legközelebb BIZTOS, hogy tenyésztőtől veszek kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!