Ivartalanítani bárki elviheti a kutyát?
Ha ismer, akkor nem köt bele, nálunk legalábbis mindig felváltva vittük dokihoz a kutyát, aki épp ráért pedig csak az én nevemen van.
Oltási könyv legyen nálad.
Aha, csak az a baj, hogy ha ráhagytuk volna a természet rendjére, akkor mára már csak keverékek és selejtes egyedek tömkelege maradt volna.
Szerintem apukád csak fél magától a műtéttől, ami (akár tudat alatt) abban nyilvánul meg, hogy ellenzi. Ez ugyanaz, mint amikor az embert műteni kell: Először ignorálja, "miért vele történik ez meg?", barátkozik a gondolattal, stb. majd végül eljut odáig, hogy elfogadja a dolgot. Szerintem előbb-utóbb apukád is hasonló módon el fogja fogadni.
Jogilag valószínűleg csak a tulajdonos teheti meg, de ha ismer az állatorvos, akkor lehet, hogy nem fog kötekedni, ha suttyomban elviszed. Viszont ha apád a tulajdonos és ő kategorikusan kijelentette, hogy nem akarja kipakoltatni, akkor ebből nagy eséllyel családi balhé lesz. Attól még, hogy a te véleményed az észszerűbb, még az ő kutyája, ő döntése és az ő felelőssége. Ezt pedig akkor is illik tiszteletben tartani, ha nem értesz vele egyet.
Megjegyzem, amikor a szomszéd kutyának vér kellett, a véradás tényleges részével az édesapám és az állatorvos megvárta a beleegyezésemet, mert az én kutyámról volt szó, pedig 99,9%-ig biztosak lehettek benne, hogy rábólintok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!