Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítani bárki elviheti...

Ivartalanítani bárki elviheti a kutyát?

Figyelt kérdés
Apukáméknak van egy 2 éves szuka goldenjük. Sajnos kb 3 hete mikor éppen tüzelt bejutott hozzájuk egy kan kutya. Nem tudni, hogy megugrotta e a szukát, csak azt látták már mikor hazaértek, hogy ott játszanak a kertben. Nem vagyok híve a szaporításnak, így javasoltam a műtétet (mert az amúgy is jót tesz) de fater kiakadt, hogy ez a természet rendje, majd keresünk gazdát ha lesznek kicsik stb. Anyu egyetért velem, de ő nem viszi el a kutyát dokihoz. Apu nevén van, én elvinném ivartalanításra, csak nem tudom a doki nem köt bele, hogy nem én vagyok a tulajdonos?
2019. ápr. 17. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha ismer, akkor nem köt bele, nálunk legalábbis mindig felváltva vittük dokihoz a kutyát, aki épp ráért pedig csak az én nevemen van.

Oltási könyv legyen nálad.

2019. ápr. 17. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Aha, csak az a baj, hogy ha ráhagytuk volna a természet rendjére, akkor mára már csak keverékek és selejtes egyedek tömkelege maradt volna.

Szerintem apukád csak fél magától a műtéttől, ami (akár tudat alatt) abban nyilvánul meg, hogy ellenzi. Ez ugyanaz, mint amikor az embert műteni kell: Először ignorálja, "miért vele történik ez meg?", barátkozik a gondolattal, stb. majd végül eljut odáig, hogy elfogadja a dolgot. Szerintem előbb-utóbb apukád is hasonló módon el fogja fogadni.

2019. ápr. 17. 13:14
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Jogilag valószínűleg csak a tulajdonos teheti meg, de ha ismer az állatorvos, akkor lehet, hogy nem fog kötekedni, ha suttyomban elviszed. Viszont ha apád a tulajdonos és ő kategorikusan kijelentette, hogy nem akarja kipakoltatni, akkor ebből nagy eséllyel családi balhé lesz. Attól még, hogy a te véleményed az észszerűbb, még az ő kutyája, ő döntése és az ő felelőssége. Ezt pedig akkor is illik tiszteletben tartani, ha nem értesz vele egyet.

Megjegyzem, amikor a szomszéd kutyának vér kellett, a véradás tényleges részével az édesapám és az állatorvos megvárta a beleegyezésemet, mert az én kutyámról volt szó, pedig 99,9%-ig biztosak lehettek benne, hogy rábólintok.

2019. ápr. 17. 13:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha az oltási könyv nálad van és az állatorvos ismer, vagy nyilvánvalóan családtag vagy, akkor valószínűleg viheted. Ha te jeletkezel be vele, akkor nem is fognak mást várni. De valahogy oldd meg, hogy otthon tudj maradni vele 1-2 napot, amíg felügyelet igényel, mert ha apukád nem tud róla, nem fog tudni vigyázni rá.
2019. ápr. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!