Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 12 éves fiamnak amstaff?

12 éves fiamnak amstaff?

Figyelt kérdés
3. Kutyája lenne, kutyaoviba, suliba járna, kertes házba, sokat foglalkozott eddig az összes kutyájával. Jólnevelt volt mindegyik. Nem ugrált fel ha kapott kaját hanem csak nézte és várt. Ha ez számít: yorkshire terrier volt az 1. a második boxer és ez lenne így a harmadik kutyája.
2019. ápr. 15. 18:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen nem javaslom, csak abban az esetben, ha te mint szülő fogod nevelni a kutyát.

12 éves gyereket nem fog elfogadni gazdának, csak játszótársnak, nem fog vele bírni.

Ezek a kutyák mindenképpen felnőtt, kutyaneveléshez értő embert igényelnek. Kutyákkal és emberekkel való szocializációjukra nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni, mert félrenevelés esetén veszélyesek lehetnek.

Amstaffom van jelenleg.

2019. ápr. 15. 20:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért mondom hogy ne mert gyerekről van szó, megfelelő tudassal és szülői segítséggel lehetne tartani bár inkább a szülőnek kéne a vezérnek lenni a gyereknek meg ,,játszótársnak,,. Azért mondom hogy ne mert keményebb kutya kell. Kutyát nem azért tartunk mer villogni lehet vele a haveroknak. Ez nem indok a kutyatartásra. Ha egy adott fajtát akarok tartani akkor maga a fajta jellemzője miatt akarom, ha csak kutya kell de nem fajta függő akkor menhelyes is megfelel ha nem merek a menhelyről hozzni akkor olyan fajtát választok aminek az igényeit kitudom elégíteni de nem azért vesz az ember kutyát mer menő meg kemény. Az ilyen kutyákkal a munka is kemény
2019. ápr. 15. 20:58
 13/21 A kérdező kommentje:
Akkor viszont milyen kutyafajtát válasszunk a boxer mellé? Menhelyről nem hozok!
2019. ápr. 16. 06:51
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha közepes méretű kutyát akarsz akkor olyan méretű kutykák után olvasgas. Hasamra csapva nem tudom neked megmondani milyen fajta illik hozzátok. De a boxernek nem lesznek izgalmasabbak a napjai max egy hétig utána ketten unatkoznak majd.
2019. ápr. 16. 07:38
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

Mért nem hozol menhelyről? De komolyan érdekel.

Nyilván, ha nem menhely, akkor tenyésztő. 150 ezertől kezdődnek.

2019. ápr. 16. 12:46
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
Azért nem hoz menhelyről, amiért a 12 éves fia amstaffot akar. Legyen fajtatiszta, hogy lehessen vele villogni.
2019. ápr. 16. 15:10
 17/21 anonim ***** válasza:

Az én öcsém is pont 12 éves most.

Úgyhogy pontosan tudom, hogy egy ilyen korú gyerek nem alkalmas arra, hogy önállóan neveljen egy kutyát. Főleg nem egy ilyen fajtát!

Ha még egy kutyát sem tud/akar megfelelően gondozni, akkor ne kapjon mellé még egyet!

Mindegy milyen fajta, lesz 2, jó esetben csak unatkozó kutyátok, rosszabb esetben meg kerítés-szétszedős, szökős, támadós kutyátok.

Egy ilyen korú gyerekre nem lehet ekkora felelősséget ruházni. Túl sok lenne neki. Senki nem járna jól vele.

Én én erősen kétlem azt is, hogy olyan sokat foglalkozott volna az "összes" eddig kutyájával. Napi 2 órákat sétált velük, képezte őket?

Vagy mit értesz a sok foglalkozás alatt?

Labdázott velük a kertben?

A korából kifolyólag sem tudom elképzelni, hogy tudna egy kutyáról rendesen gondoskodni, illetve ehhez jön még a suli, tanulás, haverok, lányok... Ideje se lenne rá.

Vagy te mennyit foglalkoznál a kutyával, ha ő nem tud?

2019. ápr. 16. 17:43
 18/21 anonim ***** válasza:

Az pedig nem szabadna hogy mérvadó legyen, hogy "mit kér a gyerek".

Ha kér egy éles fegyvert ajándékba, mert ő "kemény akar lenni", azt is vennél neki?

Csak szólok, hogy egy kontrollálatlan amstaff (vagy bármilyen más fajta is) legalább olyan veszélyes tud lenni, hozzá nem értő kezekben.

2019. ápr. 16. 17:46
 19/21 A kérdező kommentje:
Fiam azt mondja, azért szeretne ilyen kutyát mert: cuki, kockafejű, tetszik neki a testalkata, jó barát, jó családi kutyus, és külön karaktere van, jópofa. Én megengedném neki, mivel mikor gyerek voltam, ugyanennyi idős akkor én neveltem meg anyám vizsláját. Mivel van fiam, a neveléstől nem kell félnem. (Mert egy gyereknél is fontos a következetes nevelés.)
2019. ápr. 18. 10:20
 20/21 anonim ***** válasza:
A gyerek nem tépi le a karod, ha félreneveled. Azért, mert nem halt éhen melletted 12 evig egy gyerek még nem azt jelenti, hogy elbírsz egy ilyen típusú kutyával. Ne hasonlítsuk már össze a vizslával! Nekem 2 belga juhászom van, ezt a fajtát sem ajánlanám kezdő gazdinak vagy olyasvalakinek, akinek yorkie-ja vagy vizslája volt. Teljesen más karakter, más jellem, nem úgy kell bánni vele mint egy vizslával vagy mint egy gyerekkel...
2019. ápr. 18. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!