12 éves fiamnak amstaff?
Semmiképpen nem javaslom, csak abban az esetben, ha te mint szülő fogod nevelni a kutyát.
12 éves gyereket nem fog elfogadni gazdának, csak játszótársnak, nem fog vele bírni.
Ezek a kutyák mindenképpen felnőtt, kutyaneveléshez értő embert igényelnek. Kutyákkal és emberekkel való szocializációjukra nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni, mert félrenevelés esetén veszélyesek lehetnek.
Amstaffom van jelenleg.
Mért nem hozol menhelyről? De komolyan érdekel.
Nyilván, ha nem menhely, akkor tenyésztő. 150 ezertől kezdődnek.
Az én öcsém is pont 12 éves most.
Úgyhogy pontosan tudom, hogy egy ilyen korú gyerek nem alkalmas arra, hogy önállóan neveljen egy kutyát. Főleg nem egy ilyen fajtát!
Ha még egy kutyát sem tud/akar megfelelően gondozni, akkor ne kapjon mellé még egyet!
Mindegy milyen fajta, lesz 2, jó esetben csak unatkozó kutyátok, rosszabb esetben meg kerítés-szétszedős, szökős, támadós kutyátok.
Egy ilyen korú gyerekre nem lehet ekkora felelősséget ruházni. Túl sok lenne neki. Senki nem járna jól vele.
Én én erősen kétlem azt is, hogy olyan sokat foglalkozott volna az "összes" eddig kutyájával. Napi 2 órákat sétált velük, képezte őket?
Vagy mit értesz a sok foglalkozás alatt?
Labdázott velük a kertben?
A korából kifolyólag sem tudom elképzelni, hogy tudna egy kutyáról rendesen gondoskodni, illetve ehhez jön még a suli, tanulás, haverok, lányok... Ideje se lenne rá.
Vagy te mennyit foglalkoznál a kutyával, ha ő nem tud?
Az pedig nem szabadna hogy mérvadó legyen, hogy "mit kér a gyerek".
Ha kér egy éles fegyvert ajándékba, mert ő "kemény akar lenni", azt is vennél neki?
Csak szólok, hogy egy kontrollálatlan amstaff (vagy bármilyen más fajta is) legalább olyan veszélyes tud lenni, hozzá nem értő kezekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!