Hogyan szoktad kipucolni a kutyád füleit?
Amelyik kutyát vinni kell kozmetikushoz, ott a kozmetikus általában megcsinálja. (Sajnos tapasztalatuk már, hogy a westink fülét csak akkor pucolja ki, ha rászólunk. A körmét se vágta le, holott westie tenyésztő is. )
De mi van azokkal a kutyákkal akiknek hullik a szőre? Az ő fülüket nem kellene tisztítani? Főleg azoknál a fajtáknál, ahol lóg a kutya füle, és könnyen begyulladhat ha nem szellőzik. (pl. beagle)
Én úgy hallottam, csak vattával szabad, fülpiszkálóval nem.
Bár én is azzal csinálom, picit melegvízbe mártom, a kutya meg ül és tűri.
Én babapopsitörlővel és fültisztító pálcikával szoktam tisztítani, kb. havonta, kéthavonta. Olyan nyugodtan fekszik, és olyan jól tűri, hogy bátran, aprólékosan minden kis kagylót, járatot rendbe tudok tenni.(Középre, a mélyen fekvő részbe nem nyúlok).
Fültisztító folyadékot még nem is vettem soha, de ki fogom próbálni.
Basset houndom van,ami köztudottan lógó fülű fajta.
Az elődje fülét fültisztító folyadékkal pucoltam.Állandóan begyulladt
A jelenlegi kutyám tenyésztője javaslatára csakis babapopsi törlőkendőt használok,pálcika nélkül,így véletlenül sem nyúlhatok túl mélyre.Hiszen a fűl zsírnak funkciója van.Ha azt feloldjuk,kiszedjük,akkor kitesszük a gyulladásoknak.
2 és fél éves kutyám,még sosem látott fültisztító folyadékot,sem fülcucát és semmi problémám nem volt még a fülével,pedig rendszeresen úszik tavakban,fürdik patakban.
Az én kutyám is lassan 2 éves lesz, sose volt gond a fülével, a pálcikás módszerem miatt.
Ellenben a tesóm westijével, akire a kozmetikus "figyel".
Nem vágta le a farkaskörmét, nem tépte ki a füléből a szőrt, nem vette észre hogy be van gyulladva.
Hiába nővérem a gazdája, ő nemt udja a körmét levágni vagy a fülét fültisztitóval kipucolni.
Ezt a törlőkendős módszert kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!