Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehetne leszoktatni a...

Hogyan lehetne leszoktatni a kutyámat a hangos nyávogásról?

Figyelt kérdés

1 éves a kiskutyám és tacskó fajta.

Szerintünk attól van a nyávogás,hogy elkényesztettük kölyök korában.A ketrecében szokott nyávogni és legtöbbször akkor mikor kimegyünk a kertbe és nem engedjük ki.

Ha rászólunk akkor kezdi előröl a nyávogást csak még hangosabban.És ebböl már nagyon elegünk van!Nem -e tudna valaki tanácsokat adni??

2010. júl. 5. 09:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ketrec helyett tartsd a kertben.
2010. júl. 5. 10:21
 12/20 anonim válasza:
100%
Ha kiengeded szegényt a ketrecből megszűnik a problémád...
2010. júl. 5. 10:23
 13/20 A kérdező kommentje:

Képzeljétek el hogy nem állandóan van bezárva a kutyánk csak akkor ha mi épp nem vagyunk itthon vagy ha nem vagyunk a kertbe azért mert olyan a keritésünk hogy ki tud szökni és azt nem szeretnénk hogy elüsse valami. Mert már volt sok tacskó kutyánk és azok szabadon a kertbe voltak de azok kiszöktek és elütötte az autó. Úgyhogy csak ezért van bezárva. És szinte minden nap szaladgálhat az udvaron!

Amúgy ismerem a tacskó kutyákat! Én csak tanácsokat kértem nem pedig véleményt!!!!!!

2010. júl. 5. 13:25
 14/20 anonim ***** válasza:
Akkor a kerítéssel próbáljatok valamit kezdeni, bár tudom, hogy nem 2 napos meló és nem is olcsó, rá kell készülni, de biztos, hogy megérné.
2010. júl. 5. 13:37
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha hisztizik, nem szabad vele foglalkozni. Azért nyávog, mert figyelmet, foglalkozást akar. Ha rászólsz, hiába szidás, neki az is számít.

Ha egyáltalán rá se nézel, nem foglalkozol vele, rá fog jönni, hogy a hisztivel nem kap figyelmet.

Ezenkívül érdemes lenne elgondolkoznod azon, hogy mennyit is foglalkozol a kutyával. Mennyi törődést, figyelmet kap. Mennyire van lefárasztva szellemileg, fizikailag. Mennyit sétáltok, mennyit tud más kutyákkal játszani, mennyi inger éri. Az ugatás (nyávogás) unalomból is eredhet.

A másik, hogy mennyire tekint ez a kutya titeket főnöknek (falkavezérség).

2010. júl. 5. 15:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos amennyit irtál, abból akaratlanul is véleményt is alakittattál ki a kutyatartásotokról. Ha jól értem éjjel a lakásban vagytok, nappal dolgoztok.Hány órát van a kutya szabadon, mikor nincs a ketrecben ? Ha ez visszatérő probléma, miért nem húztok ki egy dróthálót a kerités mellett, ahogy ezt mások is csinálják és máris nem tud megszökni ?
2010. júl. 5. 15:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nincs kerítésem, csak sövény, és tacskóm van.

Szabadon jár-kel, nem szökik el.

2010. júl. 5. 19:44
 18/20 A kérdező kommentje:
Hát naponta olyan 4-5 órahosszát is szokott kintlenni de van mikor ki se engedhetem mert anya nem engedi. Én is szeretném ha kint lehetne a kertbe de anya biztos hogy nem engedné.Csak azt nem értem hogy eddig ami volt kutyánk az mind szabadon volt de ő meg nem lehet! Nem tudom hogy miért. De akkor nagyon ügyes ha sétáltatom mert láccik rajta hogy nagyon élvezi meg akkor is mikor együtt szaladgálunk azt is mind a ketten élvezzük. Szóval apa meg anya nem engedi.
2010. júl. 6. 09:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak mindkettőtöket.

A tacsi nem fog leszokni a szűkölésről.

2010. júl. 6. 14:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Minek kell a szüleidnek kutya, ha idegesíti őket a nyávogás, bezárják egy ketrecbe, és ki sem engedik?

Nem értem az ilyen embereket!

2010. júl. 6. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!