Hogyan lehetne leszoktatni a kutyámat a hangos nyávogásról?
1 éves a kiskutyám és tacskó fajta.
Szerintünk attól van a nyávogás,hogy elkényesztettük kölyök korában.A ketrecében szokott nyávogni és legtöbbször akkor mikor kimegyünk a kertbe és nem engedjük ki.
Ha rászólunk akkor kezdi előröl a nyávogást csak még hangosabban.És ebböl már nagyon elegünk van!Nem -e tudna valaki tanácsokat adni??
Képzeljétek el hogy nem állandóan van bezárva a kutyánk csak akkor ha mi épp nem vagyunk itthon vagy ha nem vagyunk a kertbe azért mert olyan a keritésünk hogy ki tud szökni és azt nem szeretnénk hogy elüsse valami. Mert már volt sok tacskó kutyánk és azok szabadon a kertbe voltak de azok kiszöktek és elütötte az autó. Úgyhogy csak ezért van bezárva. És szinte minden nap szaladgálhat az udvaron!
Amúgy ismerem a tacskó kutyákat! Én csak tanácsokat kértem nem pedig véleményt!!!!!!
Ha hisztizik, nem szabad vele foglalkozni. Azért nyávog, mert figyelmet, foglalkozást akar. Ha rászólsz, hiába szidás, neki az is számít.
Ha egyáltalán rá se nézel, nem foglalkozol vele, rá fog jönni, hogy a hisztivel nem kap figyelmet.
Ezenkívül érdemes lenne elgondolkoznod azon, hogy mennyit is foglalkozol a kutyával. Mennyi törődést, figyelmet kap. Mennyire van lefárasztva szellemileg, fizikailag. Mennyit sétáltok, mennyit tud más kutyákkal játszani, mennyi inger éri. Az ugatás (nyávogás) unalomból is eredhet.
A másik, hogy mennyire tekint ez a kutya titeket főnöknek (falkavezérség).
Egyáltalán nincs kerítésem, csak sövény, és tacskóm van.
Szabadon jár-kel, nem szökik el.
Nagyon sajnállak mindkettőtöket.
A tacsi nem fog leszokni a szűkölésről.
Minek kell a szüleidnek kutya, ha idegesíti őket a nyávogás, bezárják egy ketrecbe, és ki sem engedik?
Nem értem az ilyen embereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!