Mi történik a kutya testében az örökre elaltatás során?
Az állatorvost azért nem kérdeztem, mert nem akarom, hogy támadásnak vegye. Tisztában voltam vele, hogy az euthanázia injekció nem játék, de nem tudtam, hogy belső vérzést okoz.
"Arra is figyelmeztetjük a tulajdonost, hogy az euthanázia után közvetlenül a simaizmok ellazulása miatt vizelet illetve székletürítés jelentkezhet, tüdőödéma esetén savó, tüdővérzés esetén vér folyhat ki az orrnyílásokból vagy a szájból."
Alapból nem volt tüdővérzése. Lebénult a gerincére. Nagyon öreg volt már, volt a mellkasában is valami, de a bénulásra tudtunk csak koncentrálni. Megműtötték és gyógyszer mellett újra tudott járni, de nagyon hullámzott az állapota. A fájdalmát olyan 4 hónapig tudtam csillapítani.
Lehet, hogy a mellkasában levő daganatra vagy nem tudom mire hatott az az injekció. De lehet, hogy ez bármelyik altatásnál előfordulhat, ahogy a linkelt idézetből is sejteni lehet.
Nincs olyan altatási módszer, amelyiknél szétrobbannak az erek. Ezt nem tudom honnan vetted. Gondolj bele, az erek rugalmasak, ha úgy van, akkor sokszorosukra ki tudnak tágulni. Ahhoz, hogy szétrobbanjanak borzalmasan nagy feszítőerő kell, különben te magad is elvéreznél, amikor felmegy benned a pumpa és megnő a vérnyomásod.
Nem tudom mi lehetett az a vérzés a kutyádnál, de biztos, hogy nem az injekció hatása volt.
Részvétem!
Hogy van ebben a kategóriában is ennyi érzéketlen, bunkó paraszt ember?
Szegény kérdezőnek meghalt a kutyusa, és idejön pár bunkó még őt sértegetni. Ilyen lelketlen szaralakoknak minek kutya?
Szegény állatok. :(
Egy hónapja altattuk a kutyánkat. Leállt a veséje és daganata is volt. Végig vele voltunk, az altatás is itthon történt. Neki már egyébként is volt valahol belső vérzése, ezért is altattuk végül. Mikor elpusztult, minden folyt belőle, ami még benne volt. Ez ilyen.
Ezt nem az altatás okozza, csak az jön ki belőle, ami egyébként is kijönne.
18-as, nem megfulladás miatti halálra gondoltam, de van/volt légzésbénításos altatás, azt altatásban sem tartom kíméletesnek.
Azóta megértettem, hogy ilyenkor valóban csak az folyik ki, ami benne volt. Erős szteroid kezelés alatt állt, valószínű rejtetten vérzett a gyomra egy ideje.😔
Végső soron azóta arra jutottam, ha műtétnél hat a szenvedés csökkentése, akkor remélhetőleg a második injekciót nem érzik, sem az agóniát.
Az, hogy rosszul is lehet alkalmazni és volt olyan kutyám, akit légzésbénítóval ölt meg az állatorvos altatás nélkül, az meg a mi személyes tragédiánk és szerencsétlenségünk volt. A legnagyobb szeretet, ha nem engedjük azt a szenvedést, ami a haldoklással jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!