Szobakennel vagy kutyaól?
Lesz egy kölyök kutyám.
Neme fajtája már elvan döntve.Egy belga juhász kan.
Nem tudom viszont,hogy hol tartsam:
Szobakennel a házban lenne kölyökkorában még a ketrecbe bezárva aztán ha idősebb lesz és szobatiszta,nem rombol stb akkor szabadon járhatná a házat még nem vagyok otthon.
Szobakennelben kutyát még sose tartottam mivel benti kutyám se volt még sajátom a családban már volt benti de nem volt kennelje.
A mozgatással nem lenne gond mivel reggelről elvinném futni ha idősebb lesz kölyökkorban meg sétálunk egy órát reggelente utána az egész délután a kutyáé.
Benti vagy a kinti tartás lenne előnyösebb egy belga juhász számára?
A kertünk az nagy tehát napközbe szabadon tudna lenni.
Valakinek van valami tapasztalata?
Udvar.
Ne bent ugasson és kulázzon.
Szobakennelt ilyen célból nem érdemes bevetni. Amíg kicsi és nem szobatiszta, legyen egy konyha, egy előtér stb, ahol könnyen fel tudsz takarítani baleset esetén. És szimplán zárod az ajtókat, nem hagysz elöl olyat, ami neki veszélyes lehet, vagy nem akarod, hogy szétkapja.
Lehet kinti-benti kutya is, ő már alkalmas rá, tehát szoktathatod kezdetektől kintre, csak a láncot felejtsd el, ha kennelt akarsz, akkor ne csak beton, tudjon hol hüsölni, stb, meg persze nem való az sem 0-24ben.
Kutyabiztossá tett szoba + mosható padló + kitartás, türelem, jóindulat.
Normális tenyésztő nem csak hagyja, hogy Buksika nőjön, mint a gyom, hanem szocializálja, nevelgeti. Többek között a szobatisztaság alapjaira is. Szóval ha nem is mindig sikerül megfelelő területre elhelyezni a végterméket, annyi igyekezet van, hogy minél messzebbre a saját helyétől. A szobakennel éppen ebben fogja őt lekorlátozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!