Milyen büntetésre számíthat a gazda?
Remélem jó nagyot fog kapni, csak a kutyáknak ne Essen bajuk.
És miért nincsenek beoltva? Ezzel pl. veszettseget újra visszahozhatjak M.o-ra...
Ez nem felelőtlen, hanem még egeret se tartson.
A helyi jegyzőtől függ, hogyan kezeli a helyzetet.
A törvény szerint az elmaradt oltásért pénzbírság jár.
Kötelezik az oltásra, chippelésre még.
A harapott kutyát elvitethetik a sintértelepre karanténba megfigyelésre. Ha nincs jele a kutyánál veszettségnek, akkor kifizettetik a két heti tartást, oltatni-chippeltetni kell és a terület elhagyásáért, harapásért a jegyző saját döntése alapján még ismét csak pénzbüntetést ró ki.
Ez csak egyféle forgatókönyv. Csakis a jegyzőn múlik, hogyan kezeli a helyzetet.
Folyamatos megfigyelés alatt tartják a kutyát 2 hétig. Egy hónapja csináltuk végig a procedúrát, még friss az élmény. Engem harapott meg egy oltatlan eb.
Hatósági állatorvos járt ki pár naponta megvizsgálni a kérdéses kutyát. Nem kaptam meg alapból az injekció sorozatot. Nem vitték karanténba a kutyát.
Két hét után egészségessé nyílvánították a kutyát.
Ilyen esetben kötelezik a gazdát a kutya beoltására. És szinte mindig szabnak ki pénzbírságot is. Az én esetemben nem tudom, hogy a gazda mekkora büntetést kapott.
Az alap bírság 15 E Ft.
chip hiánya:3x szorzó
harapás: 5x szorzó
szökés:6x szorzó
oltás hiánya: 3x szorzó
Ha érdekel olvasd el a közlönyt. Elég sokat le kell tekerni a szankciókig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!