Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? Nem érzi jól...

Mit csináljak? Nem érzi jól magát nálam a kutyusom.

Figyelt kérdés
Lassan már 8 hónapja van nálunk egy szuka spitz féle kutyus, és lakásban tartjuk. mindennap viszem sétálni, de eddig a kutyákkal nem volt jóba. Tegnap elvittem az egyik barátnőmhöz ahol nagy meg kicsi kutya is volt, és azt hittem baj lesz, de nagyon jól érezték magukat. Alig tudtam hazahozni, itthon meg csak sóhajtozik, kedvtelen, ha hívom inkább bebújik a szék mögé.. már egy napja. gondoltam hogy akkor így sűrűbben viszem, de mégse lehetünk mindig ott. szüleimnek mondtam már hogy kéne mellé még egy kutyus akivel nem unatkozna, de őt is alig engedték meg, hogy legyen. mit csináljak? folyton őket keresi..
2010. júl. 4. 21:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Biztos unatkozik és magányos,kell neki egy kutyatárs vagy legalább napi szinten más kutyások társasága.Ha sokat van bezárva és egyedül akkor ez a baj,van kutya maelyik nem birja a bezártságot.
2010. júl. 4. 22:03
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem neveld meg, esetleg vidd orvoshoz hátha beteg. A normális kutya el tud lenni anélkül hogy mindig szórakoztatnák. Nem kell mellé másik mert az dupla munka és kutyát nem neki veszel hanem magadnak. Inkább azt az időt forítsd rá. Lehet gond van a rangsorral és vidámabb lenne ha te lennél a főnök.
2010. júl. 4. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

1: te legyél az úr, minden kutyának kell egy főnök, aki ugymond vigyáz rá, apáskodik felette

2: beszéld meg kutyás ismerősökkel, hogy vigyétek közösen sétálni

3: játssz vele a lakásban , ha máshol nem tudsz

4: te ne legyél rosszkedvű emiatt, mert megérzi és ő is az lesz. legyél vidám mindig, és kiegyensúlyozottabb lesz

2010. júl. 4. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy nem egyeztek a kutyussal, lelkileg, energiaszinten. Talán nem volt jó választás.
2010. júl. 4. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Valamit nem csinálsz jól nevelési téren. Ha a te kezedben agresszíven viselkedik más kutyákkal, akkor ott benned van a hiba, hiszen szabadon, nyílt környezetben, póráz nélkül, nélküled szépen viselkedik.

Írd meg, hogyan bánsz vele, hogyan neveled, mennyit sétáltok, hogyan és miket játszotok, tanultok.

2010. júl. 5. 15:55
 6/7 A kérdező kommentje:
hát úgy olvastam hogy a spitz amúgyis ilyen fajta, hogy a legnagyobb kutyától sem riad vissza. de mivel ez nem mentség.. sétáltatni naponta szoktam egyszer, kb 3 óráig, vagyis körüljárjuk a várost. nem tudom mi baja lehet, hogyha póráz van rajta akkor tényleg minden kutyának nekimenne, ha leveszem akkor meg barátságos. én tényleg nem csináltam semmit, sétáltatás közbe is mikor látott egy másik kutyát és elkezdett morogni meg vakkantani, nem is törődtem vele, próbáltam nem ideges lenni, hogy ne irányítsam rá a feszültséget. de ha közelebb jön egy kutya akkor inkább fél tőle, nem tudom miért, hiszen 6 hónapos koráig kutyákkal volt.. vagy nem tudom számít-e ez. nem vagyok valami nagy kutyás zseni, meg nem olvasok kutyás könyveket stb, max a póráz két végén-t ha elcsípem a tvben akkor megnézem, de nekem nincs bajom a kutyusommal, rendesen viselkedik. eddig legalábbis.
2010. júl. 5. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Milyen pórázzal sétáltatod? Ha flexivel, cseréld le egy kiképző pórázra, az is elég hosszú.

Ez a cikk nagyon jól leírja, miért nem jó a flexi, és hogyan befolyásolja a kutya viselkedését.

[link]

2010. júl. 6. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!