Van olyan pont a kutyán, amit ha megfogok, a fájdalomtól meghúzza magát?
Nem azért, mintha bántani akarnék egy kutyát is, csak kérdezem,. hogy ha valakinek veszélyes a kutyája, vagy balhézik, akkor van olyan pont, amit ha megfogom, fáj neki, vagy kellemetlen, és lenyugszik?
A nyakán megszorítom a bőrt, vagy ilyesmi?
Nincs.
Kikapcsológomb sincs rajta és az elemet sem lehet kivenni belőle.
Ha grabancánál fogva felemeled és akkor idővel lenyugszik. De egy agresszív kutya nem feltétlenül fogja figyelembe venni, hogy kit harap meg (lehet az a gazdája is). Az egyik ismerősöm rottweilerét így szedtem le az (akkor) kölyök kutyámról, mert az épp verte azt a szerencsétlent. Odamentem, felkaptam a grabancánál fogva és így tartottam (persze két hátsó lába a földön). Aztán lenyugodott és mehetett tovább. Az ismerősöm csak nézett, hogy meg merem ezt tenni egy rotival
De a legjobb ha nyakörvénél fogva hagyod kicsit had fuldokoljon...
Ha egy ilyen kutyával találkozol, akkor két megoldás létezik: vagy nem szólsz a kutyának semmit, tehát magyarul NEM HERGELED, a másik meg, ha nem nyugszik, akkor határozottan, mély torokból elzavarod.
Amikor mentem futni, akkor egyszer csak utánam szalad egy farkaskutya, mert kiszökött a kapun. Épp időre futottam, szóval szedtem ám a lépteim, amikor észrevettem a kutyát. Ugyanazzal a tempóval visszafordultam, és irány a kutya felé. A kutya nyüszítve hazaszaladt. A másik egy rotweilrrel történt story volt. Két rotweiler támadt ránk, amikor családostul mentünk hazafelé gyalog. A nagynénim elkezdett visítozni, az unokatesóim szintén ijedeztek, én kiléptem és határozottan mentem felé, és erélyesen rászóltan,. Szintén beszaladtak a rotik. Amúgy nő vagyok, és gyerekkorom óta egy rakás kutyám meg mindenféle állatom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!