Ti hogyan szoktatjátok le a harapásról a kutyátokat?
Figyelt kérdés
Érdekelne bármiféle tipp vagy módszer a kölyökkutya harapdálódásáról történő leszoktatással kapcsolatban.
Amit eddig próbáltam (sikertelenül):
- felkiáltás ha megharap, jelezve hogy ez fáj
- felállni és figyelmen kívül hagyni egy ideig
- játékkal elterelni a figyelmét.
Azonban ezek egyáltalán nem jöttek be eddig, és nem kicsit kellemetlen, hogy a házból nem tehetjük ki a lábunkat papucsban vagy halásznadrágban, mert rögtön harap. A dolgot nehezíti, hogy lassan három hónapos, és azon kívül, hogy fáj, sokszor olyan szinten meg tudja marni az embert, hogy felszakítja a bőrt és vérzik a seb egy jó darabig.
Azt hallottam még, hogy egyesek a kutya orrára szoktak ütni, egyfajta negatív visszacsatolásként. Ez mennyire hatásos?
2019. ápr. 3. 21:12
11/11 anonim válasza:
Én ezt olvastam a pofa összefogásos módszerről, nekem minden esetre működik. Nem csapnék vesszővel a kutyámra, akkor tényleg félni fog, és agresszívan reagálhat, ráadásul a szeme is megsérülhet egy rossz mozdulattól, ha csapkodod az orrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!