Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hirdetik fals jellemzőkk...

Miért hirdetik fals jellemzőkkel a gazdátlanokat?

Figyelt kérdés

Többször jártam már úgy hogy szerettem volna idiztetni, és elmentem a menhelyre vagy egyéb telepre, mert kinéztem egy kutyát, de nem olyan volt, mint a leírásban, vagy százszor aktívabb volt, a nyugodtnak hirdetett kutya, vagy ki akarta nyírni a saját kutyáimat, a teljesen kutyakompatibilis eb, vagy éppen rácson keresztül akart engem megkapni az amúgy "irtó cuki" kutya.

Miért csinálják ezt? Értem én, hogy egy bizalmatlan eb hátránnyal indul, de mivan ha egyszer valaki nem megy el megnézni a kutyát, hanem pl elszállítják neki és ott éri a meglepetés? Ami mondjuk komolyabb akár..

2019. ápr. 2. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Az általam ismert menhelyen pont az ilyen esetek miatt kötelező minimum egyszer személyesen is eljönni megnézni a kutyát, anélkül nem adják oda senkinek. Simán lehet, hogy egy-egy emberre rosszul reagál a (valószínűleg sok rosszat megélt, ezért nem teljesen kiszámítható) állat.
2019. ápr. 2. 11:56
 2/4 anonim ***** válasza:
66%

Mert talán a menhelyen nem derülnek ki a "rossz" tulajdonságai.

Vagy mert a menhelyen tudnak velük jól bánni,tudják őket nevelni, te meg nem.

Vagy mert a menhelyen meg van ijedve, sok a kutya,ő ott még gazdátlan,nincs otthona, családja, területe, stb.Elviszed haza, lesz otthona, családja, saját területe, és ekkor felszabadul,új ingerek érik, amelyekre nem biztos hogy jól reagál, meg kell neki szokni egy csomó új dolgot.Másképp szólnak hozzá, mást kap enni, és nem sorolom.Persze hogy időbe telik, mire mindent megismer, mindenhez alkalmazkodik.

Nekem van 8 mentett kutyám.Mikor befogadom, karantén, szokatás először családhoz, oltások, ivartalanítás, stb.Ilyenkor tök cukik, édesek, kedvesek, szelídek.Kb.2 hónap mire elkezdem többiekhez fokozatosan beszoktatni.Egyesével minden kutyához, majd két kutyához egyszerre, háromhoz.

A szelíd kis tünemény általában ettől úgy összezavarodik, hogy volt amelyik idegességében engem harapott meg.Addig a lakásban volt,még sétálni se lehetett vinni,csak egy kis előkertbe pisilni, kutyát se látott, és egyszer csak kinyílik a világ!Kutyatársak, séta az utcán, cicák,kert, stb.ingerek.

Eleve a menhelyen levő kutyáknál ne is számíts egy tündéri viselkedésű, áldott jól nevelt kutyára, hiszen az előéletükben nem sok jóban volt részük, és sérültek lelkileg.

2019. ápr. 2. 12:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát, valahogy el kell szórni a problémás kutyákat is, főleg azokon a menhelyeken, ahol nem altatnak. Mi is ilyenben jártunk. Ha elég naiv hülyének látnak, pofátlanul belehazudnak a képedbe... én szó szerint elmebeteg kutyát kaptam :D Nem tudom, hogy a menhelyen mit csináltak velük, így utólag gyanítom, hogy nyugtatózták őket, mivel tudták, hogy megyünk, szóltunk előre. Mind olyan k va nyugodt volt, gyanús lehetett volna. A kiválasztott kutya még a próbasétáltatás során is valóságos angyal, pedig csak mi vittük ki, ott dolgozó nem volt velünk. Kicsit húzott ugyan, de más baj nem volt vele. Örült nekünk, örült a símogatásnak, cuki volt, dicsérték, viszonyléag fiatal, 4 éves, így elhoztuk. Otthon keződött a rémálom. Nem volt valami hálás a mentésért, konkrétan többet ránk sem bagózott, nem akart símogatást, nem akart játszani, 0/24 azon járt az esze, hogy hogy tudna megszökni. Teljesen antiszoc volt, séták közben őrjöngött mindenre és mindenkire, hajnalban kellett hosszú sétára és a futtatóba hordanom, mert nem lehetett másokkal összeengedni. Gondoljátok, hogy játszott? Csak próbált kimászni a kerítésen, egyszer talált is egy lyukat, alig bírtam visszahúzni, majdnem meglépett. Már a legelejétől bevetettem minden trükköt és praktikát, hogy felállítsam a falkasorrendet, engedelmességre neveljem, hogy szocializáljam kicsit, de már akkor látszott, hogy teljesen reménytelen... nevelgettem előtte otthon is kutyát, anyós elkényeztetett szőrpamacsát is ráncba szedtem, de ez a jószág... szobatisztának reklámozták, de ha ki kellett mennie, nem jelzett. Napközben, sok egészségügyi sétával nem is volt baj vele, de amíg aludtam, szó nélkül teleszarta a szobát :D Minket valósággal utált, bezzeg ha barátnőm átjött, annyira örült neki, hogy helyben össze is pisilte magát. Rengeteg dolgot írtam - és bocs, ha hosszú lett-, de valójában két hetet töltött nálunk a kutya. Azt se érte meg szerencsétlen, hogy kutyaiskolát válasszunk neki. Eltörte az ujjam, amikor a szomszéd pont akkor hozta le a kutyáját sétáltani, amikor hazaértünk. Én még észre se vettem őket, ő már őrjöngve kirobbant és a kapunak csapta a kezem a pórázzal. Szerencsétlen szomszéd sokkot kapott. Ezt még elszámoltam a magam figyelmetlenségének, de amikor lelopta a húst a pultról, erélyesebben rászóltam, nekem jött és a karomba kapott, akkor szedte össze a férjem és vitte vissza a fenébe. Még mi voltunk a szemetek, hogy cserben hagytuk szegény, jámbor kutyát, nem csinált ő semmi rosszat. Biztos mi nem fárasztottuk le eléggé (azt se tudtuk, mit kezdjük már vele, hogy mozogjon egy kicsit a sok szökési kísérlet között). Hangsúlyosan kiemeltem, hogy a kutya szökik és kerítésfétise van, mert akárhány kerítés mellett mentünk el, ő kényszeresen át akart bújni alattuk, így ne reklámozzák lakás/kerti kutyának, kertben nem fog megmaradni... ki gondolná, a minket szidó, szegénykutyuli facebook posztban már nagy betűkkel szerepelt, hogy csak kertbe engedik elvinni. Valaki megsajnálta, hazavitte. Nemsokára újra fent volt, meglepő módon.
2019. ápr. 2. 13:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Értek a kutyákhoz, volt már nálam jópár problémás kutya. Ha arra vagyok felkészülve persze elhozom, de jelenleg is van nálam egy rehabos, így csak egy nyugodtabbat tudok biztonsággal befogadni. Nem az a baj, de ahol azt írják milyen cuki, holott a gondozók ki se tudják adni sétálni mert annyira kiszámíthatatlan.. Na ezek a nagy bajok! Azóta van nálam már egy nyugodt kutya ahol nem kamuztak, teljesen beleillik a falkámba. Szomorú néhány menhely, alapítvány hozzáállása..
2019. ápr. 4. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!