Miért hirdetik fals jellemzőkkel a gazdátlanokat?
Többször jártam már úgy hogy szerettem volna idiztetni, és elmentem a menhelyre vagy egyéb telepre, mert kinéztem egy kutyát, de nem olyan volt, mint a leírásban, vagy százszor aktívabb volt, a nyugodtnak hirdetett kutya, vagy ki akarta nyírni a saját kutyáimat, a teljesen kutyakompatibilis eb, vagy éppen rácson keresztül akart engem megkapni az amúgy "irtó cuki" kutya.
Miért csinálják ezt? Értem én, hogy egy bizalmatlan eb hátránnyal indul, de mivan ha egyszer valaki nem megy el megnézni a kutyát, hanem pl elszállítják neki és ott éri a meglepetés? Ami mondjuk komolyabb akár..
Mert talán a menhelyen nem derülnek ki a "rossz" tulajdonságai.
Vagy mert a menhelyen tudnak velük jól bánni,tudják őket nevelni, te meg nem.
Vagy mert a menhelyen meg van ijedve, sok a kutya,ő ott még gazdátlan,nincs otthona, családja, területe, stb.Elviszed haza, lesz otthona, családja, saját területe, és ekkor felszabadul,új ingerek érik, amelyekre nem biztos hogy jól reagál, meg kell neki szokni egy csomó új dolgot.Másképp szólnak hozzá, mást kap enni, és nem sorolom.Persze hogy időbe telik, mire mindent megismer, mindenhez alkalmazkodik.
Nekem van 8 mentett kutyám.Mikor befogadom, karantén, szokatás először családhoz, oltások, ivartalanítás, stb.Ilyenkor tök cukik, édesek, kedvesek, szelídek.Kb.2 hónap mire elkezdem többiekhez fokozatosan beszoktatni.Egyesével minden kutyához, majd két kutyához egyszerre, háromhoz.
A szelíd kis tünemény általában ettől úgy összezavarodik, hogy volt amelyik idegességében engem harapott meg.Addig a lakásban volt,még sétálni se lehetett vinni,csak egy kis előkertbe pisilni, kutyát se látott, és egyszer csak kinyílik a világ!Kutyatársak, séta az utcán, cicák,kert, stb.ingerek.
Eleve a menhelyen levő kutyáknál ne is számíts egy tündéri viselkedésű, áldott jól nevelt kutyára, hiszen az előéletükben nem sok jóban volt részük, és sérültek lelkileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!