Túletetem a kutyát? Mi a megfelelő etetés?
De, rajta van de én a tenyésztő adagolása szerint folytattam.
Egy 480 ml-es tele pohárral kap elosztva egy nap 3 adagban.
Szerintem is elsősorban az etetési útmutatót kövesd, de az se megszeghetetlen szabály, csak egy iránymutatás. Ha a te kutyád kövér, akkor adj kevesebbet, ha sovány többet. Amúgy le kéne mérned, hogy mennyi az a táp, amit adsz neki grammban. Amúgy nekem soknak tűnik. A Shiba egy kis-közép termetű kutya. Felnőtt mérete kb. max 10 kg. Kölyökkorban kicsit többet esznek, mert növésben vannak, de ha arra gondolok, hogy én a felnőtt 22 kg kutyámnak adok 200-220g tápot egy nap, a 16 kg-os szintén felnőttnek, meg 150 g körül, akkor a számításaim szerint kb. 215g naponta kicsit soknak tűnik. Ha meg kövér is, akkor tényleg sok.
Szóval mozgasd többet vagy csökkentsd az adagját. (Ne a 3x étkezést, hanem a mennyiséget)
Amúgy az, hogy mennyi elég függ a táptól, meg hogy mennyit mozog a kutya. (Én amúgy Brit Premium by Nature táppal etetek. Mivel TK-s kutya lehet te valami még jobb minőségit adsz neki, szóval elvileg nem kéne sok belőle.) Példaként megnéztem a Brit junior egyik etetési útmutatóját, ott egy 4 hónapos/felnőtt 10 kg kutyára 120 g az ajánlott mennyiség. (Amúgy a 16 kg-os kutyám kölyökként az etetési útmutatós szerint kapott és nem volt sovány, pedig először 100 g körül volt a napi adagja)
Ha esetleg arra vársz, hogy a kutya ne tudjon még többet enni, (vagy ne kéregessen még) akkor túlfogod etetni, mivel a kutyák addig esznek amíg van kaja előttük. Mire eljön az a pont, hogy már nem kell neki, addigra már rég túlette magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!